Kent Haberleri

Fındık üreticisinin fiyat beklentisi yükseldi: Çiftçiler en az 100 TL istiyor! Fındık fiyatı ne olacak?

Akaryakıta yapılan ÖTV zammı sonrasında üreticilerin fındıkta fiyat beklentisi de 80 liradan 100 liraya yükseldi. İşte ayrıntılar...  Ziyarette 2023 yılı fındık sezonu ile ilgili hazırladıkları raporu Bakan İbrahim Yumaklı’ya sunan milletvekilleri, TMO alım merkezlerinin arttırılmasını ve fındık fiyatının 80 TL'den düşük açıklanmamasını talep etti

Fındık üretiminin yapıldığı illerin AK Parti milletvekillerinden oluşan Fındık Çalışma Grubu, 14 Temmuz tarihinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı makamında ziyaret ederek, üreticilerin problemlerini paylaştı. 

Ziyarette 2023 yılı fındık sezonu ile ilgili hazırladıkları raporu Bakan İbrahim Yumaklı’ya sunan milletvekilleri, TMO alım merkezlerinin arttırılmasını ve fındık fiyatının 80 TL'den düşük açıklanmamasını talep etti. 

Giresun Giresun Milletvekili Ali Temür konuya ilişkin açıklamasında "Fındık fiyatını 80 liranın altında açıklanmamasını ve TMO alım merkezlerinin sayısının arttırılmasını istedik, beklentimiz fındık fiyatının temmuz ayı sonuna doğru en az 80 lira olarak açıklanmasıdır" ifadelerine yer verdi. 

Fındık üreticisinin fiyat beklentisi yükseldi: Çiftçiler en az 100 TL istiyor! Fındık fiyatı ne olacak?

Sözcü Gazetesi'nden İsmail Akduman'ın haberine göre; milletvekillerinin dile getirdiği 80 TL'lik fiyat birçok üretici tarafından kabul görürken, akaryakıt fiyatlarına gelen son dakika ÖTV zammı çiftçileri zor duruma düşürdü. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 15 Temmuz gecesi Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 liraya, motorinde 2,05 TL olan ÖTV ise 7,05 liraya yükseltildi. ÖTV'de yaşanan yükselişin ardından, motorinin litresi 33 TL'yi aşarken, benzin 35 TL'ye dayandı. 

Fındık için 80 TL fiyatı uygun gören çiftçiler de bu zamların ardından fındıkta fiyat beklentilerini 100 TL'ye yükseltti. 

Fındık üreticisinin fiyat beklentisi yükseldi: Çiftçiler en az 100 TL istiyor! Fındık fiyatı ne olacak?

Ordu Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında "Mazota ve Benzine yapılan zamlardan sonra çiftçilerimize ve üreticilerimize verilen destekler acilen artırılmalıdır. Yoksa çiftçilerimiz ve üreticilerimiz üretemez hale gelir ve gıda arzında büyük sıkıntılar yaşanır" ifadelerine yer verdi ve bu günden sonra en az fındık fiyatı 80 TL olmalıdır taleplerini artırdıklarını ve en az 100 TL olması gerektiğini söyledi. 

Diğer taraftan fındık üretiminin en çok yapıldığı  şehirlerin başında gelen Ordu ile Giresun’da, geçen günlerde etkili olan sağanak yağmur ve yaşanan sel olayları sebebiyle
 fındık bahçelerinde zarar oluştuğuna dikkat çekilirken, rekolte tespit çalışmalarının da sürdüğü belirtildi.

Ordu ve Giresun’da fındık işçi yevmiyesi ise 400- 450 Türk Lirası şeklinde oldu. 

TMO’nun günlük hububat alımı 220 bin tonu gördü! Buğday fiyatları yükseliyor! Çiftçiler dikkat! 

SSK, Bağkur, 4A, 4B yeni ve zamlı emekli maaşları tek tek açıklandı! Emeklilere yeni maaşlarda seyyanen zam var mı?

Emeklilere sabah sabah maaş müjdesi geldi! Yeni açıklandı! Hesaplara hemen yatırılacak...

Fuzul GYO'da Borsa İstanbul için geri sayım başladı! Fuzul GYO'nun halka arzı ne zaman?