Kent Haberleri

Fındıkta işçi yevmiyesi ve diğer ücretler belli oldu! 2023 işçi yevmiyesi ne kadar oldu?

Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, hasadı yaklaşan fındık ile ilgili işçi yevmiyesi ve diğer ücretleri duyurdu.Ordu'da bölgenin en önemli geçim kaynağı olaak bilinen fındıkta işçi yevmiyeleri açıklandı

Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, hasadı yaklaşan fındık ile ilgili işçi yevmiyesi ve diğer ücretleri duyurdu.

Ordu'da bölgenin en önemli geçim kaynağı olaak bilinen fındıkta işçi yevmiyeleri açıklandı. Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, aldıkları kararın tavsiye kararı olduğuna dikkat çekerek yevmiyenin, yemek işçiye ait olacak şekilde 448 TL olarak belirlendiğini kaydetti.

Peki, çavuş yevmiyesi ne kadar oldu? İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Soydan, Altınordu Ziraat Odası’nda gerçekleştirdiği açıklamada, kentin en önemli geçim kaynağı fındıkta işçi yevmiyeleri ile ilgili toplandıklarını kaydetti.

Söz konusu aldıkları kararın tavsiye kararı olduğuna dikkat çeken Soydan, uygulamanın işçi ile işveren arasında gelişen bazı rakamlar üzerinden tekrar belirlenebildiğini ifade etti.

Soydan, 16 yaşından küçük çocukların çalıştırılmasının yasak olduğunu anımsatarak Valiliğin de bu konuyla ilgili kararı bulunduğunu, 16 yaşından küçük çocuk çalıştırılmasına ilişkin para cezası olduğunu vurguladı.

TABAN FİYAT 448 TÜRK LİRASI OLARAK BELİRLENDİ

İşçi yevmiyesinin, yemeğin işçi karşılayacak şekilde 448 TL olarak belirlendiğini duyuran Soydan, “Yani bugünkü en alt taban günlük yevmiye, yemek işçiye ait olduğu takdirde 448 lira olarak belirlenmiştir1 dedi.

Kilo hesabıyla fındık toplayan işçilere kilo başına 3,20 TL ödenmesine karar verildiğine dikkat çeken Soydan, "Tarım aracısı ücretleri 15 işçiye kadar günlük 492 TL, 15 işçiden fazlası için günlük 505 TL olarak belirlenmiştir" diye kaydetti.

Çuvalcıların ve aşçıların ücretlerine ilişkinde bilgi veren Soydan, “10-15 arası işçi için aşçılara ücret 448 TL, çuvalcılara 492 TL, 15 ve üzeri işçiler için aşçılara 492 TL, çuvalcılara 505 TL, kilo ile toplanan bahçelerde çuvalcı ücreti 519 TL belirlenmiştir" dedi.

Katırcı ücreti, katırı ile birlikte 961, patoz saat ücreti de 1655 lira olarak belirlendiğini aktaran Soydan, "Şu andaki bizim tavsiye niteliğindeki kararlarımız bunlardır. Üreticilerimize, çalışanlarımıza, bölgemize hayırlı uğurlu olsun" diya belirtti.

BofA, Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti!

Deprem bölgesinde imar kuralları güncelledi! Uzlaşmayı kabul etmeyenlerin payı Hazine’ye geçecek

Ankara'da toplu ulaşıma zam! Ankara'da otobüs, EGO ve metrolara ne kadar zam geldi? 

İş Bankası'ndan Türk gayrimenkul devi Çağla Grup'a iflas davası!