19 / 05 / 2024

Finike'de 840 bin TL'ye icradan narenciye bahçesi!

Finike'de 840 bin TL'ye icradan narenciye bahçesi!

T.C. Finike İcra Müdürlüğü, Antalya ili Finike ilçesi Turnçova beldesi Bağyaka mahallesindeki narenciye paketleme fabrikası ve tarım arazisini toplam 840 bin 300 TL'den satışa çıkardı. İlk satış 13 Aralık 2011 Salı günü 10:00-10:10 saatleri arasında yapıl



Verilen ilan şöyle;

T.C. FİNİKE İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

 

DOSYA NO: 2011/599 ESAS ÖRNEK NO: 27

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

1 - Taşınmazın Tapu Kaydı, Hali Hazır Durumu, İmar Durumu: Finike ilçesi Turunçova Beldesi Bağyaka Mah. Dağdibi mevkii 1224 parselde kayıtlı 9.300 m2 yüzölçümlü taşınmaz Taşınmaz Narenciye bahçesi ve Narenciye paketleme fabrikası vasfında olup içinde 1 adet Narenciye paketleme fabrikası ve bitişiğinde 2 katlı ev tarzı yapı bulunmaktadır. Fabrika muhtelif zamanlarda ekler yapılarak hali hazır durumunu almış olup ön tarafta yükleme bölümü mevcut girintili çıkıntılı plan yapısına sahiptir. Kapalı alan ortalama 1570 m2 olup temel olanı yüklüme rampaları ile birlikte ortalama 1650 m2'dir. Yükleme bölümün üstü trapez saçtan kapalı bölüm ön taraftaki kısım ortalama 400 m2 yantafta ise yaklaşık 230 m'lik kısım mevcuttur. Yapının içinde 2 katta yönetim kısmı bulunmakta olup bu kısım 66 m2dir üst katta işçilerin yemekhanesi ve barınma kısmı bulunmaktadır. Fabrika temel kolonları betonarme üst kısmı çelik makas ve üzeri saç kaplama ile tertip edilmiştir. İşçi yemekhane ve barınma kısımları yığma betonarme tarzda yapılmıştır. Fabrika içinde depo bölümleri mevcuttur. Batı tarafından eski yığma tarzı tek katlı yemekli diye tabir edilen yapı vardır. Fabrikanın güney batı köşesinde 2 katlı betonarme tarzı ev bulunmakta olup bu kısmın 120 m2 olup üst katında kapalı ve açık çıkmayla beraber 170 m2'dir. Yapının tamamının yan taraftaki yemeklik ev tarzı bölüm ile beraber hali hazır durumu itibariyle değeri = 484.300 TL'dir. Taşınmaz kumlu tınlı toprak yapısına sulanabilen üzerinde narenciye ziraati yapılan tarım arazisi vasfında olup içinde 15-20 yaşlarında 230 adet portakal ağacı 10 adet mandalina 10 adet limon 3 adet kayısı 2 adet kavak ağacı 1 adet hurma, 3 adet şeftali, 3 adet nar 1 adet erik ağacı bulunmaktadır. Ağaçların toplam kıymeti=125.500 TL'dir. Çıplak arazi kıymeti 9300x25 = 232.500 TL'dir. Taşınmazın Toplam Değeri = 840.300,00 TL Tarım Arazisi.

Muhammen Bedeli: 840.300,00 TL Satış Saati: 10.00-10.10 Arası Satış Şartları:

1- Birinci açık artırma 13.12.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında FİNİKE ADLİYESİ İCRA DAİRESİ KAPISI ÖNÜ adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur, Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 23.12.2011 günü FİNİKE ADLİYESİ İCRA DAİRESİ KAPISI ÖNÜ adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu (İcra Dairesi ve dosya numarası belirtilerek) vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Katma değer vergisi (Yasaların belirlediği oranlarda ve şekilde), ihale damga vergisi, satıcı adına tahakkuk edecek 1/2 tapu harcı satın alana ait olacaktır. Birikmiş emlak vergi borçları, tellaliye resmi ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim giderleri ihale alıcısına aittir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra iflas Kanununun ilgili maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve kanunda belirtilen faizden, diğer zararlardan alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

**iş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere İİK127'ye göre tebligat verine kaim olmak üzere ilan olunur.

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir. B: 67075 (İİKm.126) (www.bik.gov.tr)

İlanı incelemek için tıklayın!

 


Geri Dön