Kent Haberleri

Finlandiyalılar, yaşlılara tatil köyü için Bursa'dan yer istiyor!

Bursa'daki termal yatak sayısını 2013 yılı başında 7 bine çıkarmayı hedefleyen Bursa, ulusal ve uluslararası yatırımcıları da çekmeye başladı

Termal kaynaklarını değerlendirmek için harekete geçen Bursa Valiliği'ne ulusal ve uluslararası yatırımcılar başvuruda bulunmaya başladı. Nisan ayında termal kompleks için Valilik'ten 1 milyon metrekarelik alan tahsisi isteyen Suudi yatırım şirketi Shaman M.AL-Mugherah Sons Co. Limited'den sonra biri Finlandiyalı, diğeri ise Türk ve İran ortaklı bir firma da termal kompleks kurmak için ön görüşmelerde bulundu. 


Finlandiyalılar Bursa'da yaşlılar için tatil ve sağlık hizmeti kompleksi kurmayı planlarken, Türk ve İran ortaklı firma da devremülk ve otel konseptinde bir kompleks kurmak istiyor. Finlandiyalı bir firmanın Avrupalıların tatil, dinlenme ve sağlık amaçlı hizmet alabileceği bir tesis kurmak için Bursa Valiliği'ne başvuruda bulunduğunu belirten Vali Harput, "Özellikle bölgemizde yaşlılar için bir yaşlı köyü, dinlenme sitesi gibi bir hizmeti burada yapmak istediklerini, bunu için ciddi bir bütçe ayırdıklarını ifade ettiler. İznik, Orhangazi, Mustafakemalpaşa veya Keles'te bazı alanları kendilerine göstermek için irtibat halindeyiz. Bu gerçekleşirse sadece Finlandiyalıların değil, Avrupa ve Amerikalıların da buraya gelerek tatil yapması, dinlenmesi, şifa bulması sağlanacak. Böylece Bursa hem kendi kimliğini yeniden kazanmanın, hem kendi kültürünü bütün dünyaya tanıtmanın, hem de bu alanda dünyada hızla bir servet haline gelen turizm pastasından pay almanın mutluluğunu yaşayacak" dedi.