Dış Piyasalar

Fırat Kalkanı bölgesi inşaatla kalkınıyor!

Suriye'nin kuzeyinde terörden arındırılan yerleşimlerde eve dönüşlerin ve iç göçün artması inşaat sektörünü canlandırdı...

Suriye'nin kuzeyinde teröristlerden temizlenen ilçelere halk geri dönmeye başladı. Göçler nedeniyle artan barınma gereksinimi inşaat sektörünü canlandırdı. Sektördeki hareketlilik ekonomiye de olumlu yansıdı. Suriye'nin daha güvenli olan yerleşim yerleri oldukça fazla miktarda göç alıyor.

Anadolu Ajansı'ndan Ömer Koparan'ın haberine göre, Fırat Kalkanı Harekatı sonrası 1 milyonun üzerinde nüfusa ulaşan bölgede siviller barınma sıkıntısı yaşıyor. Hayatın normale dönmesi inşaat sektörünü hareketlendirdi. 

Emlak vergisi yerel meclislerin bütçesine katkıda bulunuyor

Azez Yerel Meclis Başkanı Muhammet Hac Ali, Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yaptı. Ali, "Dışardan gelenler bölgenin ekonomisine destek sağladı. İş yerleri açtılar. İnşaat yapımı, arazi alım ve satımları arttı. Azez ilçesi kentsel şeması 100 yıl öncesine ait. Çarpık yapılanmaya izin vermemek için belediye ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışıyor." dedi.

Hacı Ali, mimar ve mühendislerle kentsel çözümler üreterek yapılaşmanın daha düzenli olmasını sağladıklarını söyledi. Ali sözlerine şöyle devam etti; "Esed rejimi dönemine kıyasla cüzi miktarda emlak vergisi alıyoruz. Halkımıza hizmet sağlıyoruz. Azez, Zeytin Dalı Harekatı sonrası çok daha güvenli hale geldi. 2,5 yıldır ilçemize zarar verecek saldırılarla karşılaşmıyoruz. Bu da inşaat sektöründe artışa sebep oldu."