Kent Haberleri

Fırıncılar isyanda! Ekmekte fiyat karmaşası devam ediyor!

Ekmek fiyatlarında son günler bir kargaşa yaşanıyor. Fırıncılar maliyetlerin arttığını söyleyerek isyan ederken, valilikler ise ekmeğe henüz zam yapılmadığına dair açıklamalarda bulunuyor. Peki ekmek fiyatları ne kadar? Fırıncılar ne istiyor? Sakarya, Kışehir, Urfa ve Muğla gibi birçok şehirde fırıncılar ekmeğe zam yaparken, bir yandan da valilikler ekmeğe zam gelmediğini açıklıyor

Ekmek fiyatlarındaki karmaşa devam ediyor. Sakarya, Kışehir, Urfa ve Muğla gibi birçok şehirde fırıncılar ekmeğe zam yaparken, bir yandan da valilikler ekmeğe zam gelmediğini açıklıyor. Peki şu anda ekmek fiyatları ne kadar? Fırıncı ne istiyor? İşte detaylar...

UN FİYATI YÜZDE 50 ARTTI!

Posta Gazetesi'nden Hülya Çaylak'ın haberine göre; Türkiye'nin bir çok il ve ilçesinde ekmek fiyatlarında artışlar meydana geldi. Fakat resmi açıklamalar henüz gelmezken, fırıncılar isyan etmeye başladı. Ekmek zammı yapan fırıncılar asgari ücret, un, akaryakıt ve işçi giderlerinin arttığını öne sürerek ekmeğin en az 7 veya 7.5 liraya satılması gerektiğini savunuyor.

 

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, un fiyatlarına gelen artışı ve tarife dışı artışların doğru olmadığını belirterek, ''Hazirandan beri bizim aldığımız un fiyatları yüzde 50 arttı.

Çünkü Tarım Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 340 liraya 50 kiloluk sübvanseli un uygulaması sonlandırıldı. Böylece fırıncılar için un fiyatı 340 liradan 570 liraya çıktı” dedi.

Normalde ekmeğin 1 kilosu 35 liraya, yani 200 gramı da 7 liraya çıkması gerektiğini savunan Balcı, '' Bu tarife geciktiği için esnaf kendisi karar almış. Bu karmaşanın önüne geçmek için bir an önce valilik esnafa hakkını teslim etmeli ve bu açıklamayı yapmalı” dedi.

FIRINCILAR İSYANDA!

Fırıncılar zararına satış yaptıklarını belirterek, maliyetlerinin 8TL'yi bile geçtiğini açıkladı. Fırıncılar konu ile ilgili '' Önceden unun çuvalı 380 TL civarındaydı, daha uygundu. Şu andaki gidişata göre fiyatlar artacak gibi gözüküyor. İşçi maliyetinden yakıta kadar her şey artmaya başladı. Bizler de mecburen zam yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

ERZİNCAN VE DENİZLİ'DE EKMEK FİYATLARI ONAYLANDI!

Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, ekmek zammını onayladıklarını açıkladı. 200 gram ekmek ve simit 7 liradan satılmaya başlandı.

Halk ekmeğe yüzde 70 zam!

Ekmeğe zam kapıda: Fırıncılardan 'Ekmek 7 lira olmalı' talebi geldi!