Sektörel

Fırsatçı emlakçılar iş başında! Kadıköy'deki evin fiyatı bir günde 3 milyon TL'den fazla arttı!

Konut kredisi faizlerinin düşeceğine yönelik gelen haberler fırsatçı emlakçıları harekete geçirirken, Kadıköy’deki bir dairenin fiyatı, bir günde 3 milyon TL’den fazla yükseltildi.

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan konut kredisi faizlerinin düşeceğine yönelik gelen haberler konut piyasasını da hareketlendirdi. 

Faizlerin düşeceği beklentisi fırsatçı emlakçıları harekete geçirirken, Ticaret Bakanlığı da konut kredisi faiz oranında düşüş olacağı haberleri üzerine ilan fiyatlarını yükselten emlak işletmelerine yönelik incelemelerde mevzuata aykırı hareket edenlere 475 bin 380 liraya kadar para cezası verileceği açıkladı.

Bakanlığın bu hamlesine rağmen fırsatçı emlakçılardan yeni hamleler gelmeye devam ederken, Kadıköy’ün gözde semtlerinden birinde yer alan bir dairenin fiyatı, e bir günde 3 milyon TL’den fazla yükseltildi. 

Ev 2 gün önce 4 milyon 750 bin TL'den satışa sunulmuşken, iki gün sonra 8 milyon Türk Lirası şeklinde olarak güncellendi. 

İlan detaylarını X hesabı https://x.com/bosunatiklama üzerinden paylaşan Boşuna Tıklama hesabı “Bir emlakçı, Kadıköy'de bulunan bir evin fiyatını bir günde 3 milyon TL'den fazla arttırdı.” İfadelerini kullandı.


İşte o paylaşım:
 

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Ağustos'ta 11 bin kişi ilk kez konut kredisi kullandı! 

Babasından miras kalanlar dikkat! Tapudaki o şart kalktı!

Konut fiyatlarındaki artış durulsa da kiralar son 4 yılda yüzde 600 arttı!