08 / 09 / 2024

Fırtına uyarısı yapan İslam Memiş'ten şimdi ‘de kriz ayı' uyarısı geldi: Büyük çalkantılar olacak!

Fırtına uyarısı yapan İslam Memiş'ten şimdi ‘de kriz ayı' uyarısı geldi: Büyük çalkantılar olacak!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans analisti İslam Memiş’ten şimdi de  'kriz ayı' uyarısı verdi. Memiş yaptığı açıklamada büyük çalkantılar olacağını söyledi.



Yaptığı her açıklama yatırımcılar tarafından yakından takip edilen ve gündeme de bomba gibi düşen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 'kriz ayı' alarmı verdi.  

Her zaman olduğu gibi yine açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığına değinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "11 günlük bir operasyon süreci vardı. Ekonomik veriler de gelince bunu gerçekleştirdiler. Buna karşı benim bazı uyarılarım vardı. Sonuç itibarıyla tüm beklentilerimiz de gerçekleşti. Ons altın tarafında dolar pozisyonu almıştık, 2 bin 470 dolara kadar gerileyince alımlarımızı tamamlamıştık. Ben 100 dolarlık satış bekliyorum uyarılarım vardı. Borsada da aynı şekilde. Kripto para piyasasında da aynı. Yalnızca bizi şaşırtan petrol fiyatları oldu. Burada da bir manipülatif fiyatlama var. Petrol kuyularında sayı arttıkça, depolar da ucuza doldu. Petroller azalınca fiyatları da düşürüyorlar. Muhtemelen 80 doların üzerine atıldığı bir süreç olacak" dedi.

Haber Global’den Ozan Alaca imzalı habere göre Finans Analisti Memiş, "Fırtına kopacak uyarılarım vardı geçen cuma için. ABD tarım dışı istihdam verisi vardı. Eğer yüzde 4.3 üzerinde rakam gelirse çarşı pazar karışır demiştim. 4.2 şeklinde açıklandı. Yaşanan bu durum doların değer kaybetmesine neden olmalıydı, çünkü Fed'in 50 baz puan faiz indirimi fiyatlanmaya başladı. Dolar karşısındaki varlıklarda sert düşüşler gördük" dedi.

Finans Analisti İslam Memiş, bu değerlendirmelerinden sonra yatırım araçlarını tek tek ele aldı ve 'kriz ayı' uyarısını yaptı...

Fırtına uyarısı yapan İslam Memiş ten şimdi ‘de kriz ayı uyarısı geldi: Büyük çalkantılar olacak!


Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş borsa ve döviz kurları için şöyle konuştu: "Borsa İstanbul 9771 puandan kapanmıştı. Yüzde 1.67'lik değer kaybı ile geçtiğimiz haftayı tamamladı. 9400 puan için kenarda beklemeyi sürdürüyoruz. Borsada tepki alımı gelecek, önemli olan kritik 10 bin puan direnci. Kısa sürede böyle bir ihtimal yok. Biz aşağıda 9400, yukarıda 9800'ü takip edeceğiz. 9800 kalıcı olursa 10 bin 50 direnç olacaktır.
Dolar TL kuru 33.97 liradan geçen hafta kapandı. Emtia tarafındaki düşüşleri beklediğimiz için dolarda beklemeyi tercih ediyoruz. Euro/dolar paritesinde ise biz 1.0950-1.1150 bant aralığını takip edeceğiz. 1.1085'ten geçen haftayı tamamladı. 1.0950'ye kadar sessizce beklemeye devam edeceğiz 1.10 seviyesi altı rakamlar da kademeli alım fırsatı."

İslam Memiş son olarak altın fiyatları ile ilgili olarak da şunları söyledi: "Ons altında kapanış 2 bin 497 dolar seviyesinde oldu. Ons altın ABD verisinden sonra 2 bin 530 dolara kadar çıktı. Ben uyarmıştım. 2 bin 517 dolardaydı açıklamalar öncesinde. Bazı yatırımcılar düşmedi dedi, panik yaptı. 2 bin 485 dolara kadar geriledi cuma günü ons altın, sert satış yedi. Burada 2 bin 470-2 bin 420 doları takip edeceğiz. Gram altın yatırımcıları da ons altını takip etmeli. Ons nereye, gram oraya. 2 bin 420 dolarlar gelince, 2 bin 760 lira seviyeleri sürpriz olmasın demiştim. Kapalıçarşı'da 2 bin 800'den günü tamamlayan gram altın, cuma günü ise 2 bin 788'e kadar geriledi. 2 bin 750-2 ibn 800 lira aralığı alım fırsatı. Gram altın tarafında 2 bin 880 lira direncinin eylül genelinde takip edeceğiz. 2 bin 800 altına sarkmalarda gram altın yatırımcısının alım pozisyonuna geçmesi mantıklı olur" ifadelerini kullandı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in 'kriz ayı' uyarısı da şu şekilde: “Senenin son çeyreği, bizim çok sevdiğimiz atmosfer oluştu. Piyasalar artık daha çok çatışma alanı olacak. Önümüzde önemli olan süreç 18 Eylül Fed faiz kararı. Faiz indirme ihtimali var, sert dalgalanmalar yaşanacak. ABD'de Kasım ayında seçim var. Belirsizlik sürüyor. Bu seçimleri atlatmak lazım. Kusursuz fırtınada Şubat’a kadar gardınızı almanız gerekiyor. Küresel tufan tüm gelişmekte olan ülkeleri etkileyecek. Uzun vadeli yatırımcı olmamız gerekli bunun için. Aralık ayı fırtınasına karşı hazırlık yapmamız gerekli. Mortgage kriziyle ilgili Aralık’ta bir beklentim var. Büyük şirketlerin dikkat etmesi gerekiyor.”

 

Tekne sahiplerinden yüksek kira isyanı: Marinalardan kaçışlar başladı!

Belediyelerden Sakarya ve Kocaeli’de satılık 9 arsa! İmarlı arsa arayanlar dikkat!

Hükümet düğmeye bastı: Emeklilik sistemi  resmen değişiyor! İşte Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin ayrıntıları!


Geri Dön