Kent Haberleri

Fitch Rattings dolar için tarih verdi! O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

Fitch Rattings, Türkiye'de uygulanan alışılmadık politikalar nedeniyle baskıların arttığını belirterek tarih verdi. O tarihe kadar belirsizlik devam edecek! Fitch Rattings dolar için tarih verdi! O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’s dün seçim değerlendirmesinde bulunurken bir diğer açıklama da Fitch’ten geldi. Fitch Rattings dolar için tarih verdi! O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

BELİRSİZLİK O TARİHE KADAR DEVAM EDECEK!

Fitch, Türkiye'de ikinci tura kalan seçimlerden dolayı siyasi belirsizliği ay sonuna kadar devame deceğini açıkladı.

Fitch, Türkiye'de uygulanan büyümeyi destekleyici alışılmadık politikaların erkisiyle ödemeler dengesi alanındaki baskıların arttığını belirtti. Türkiye'de oluşan siyasi ve ekonomik belirsizliğin ay sonuna kadar süreceğinin vurgusunu yaptı.

SEÇİMDEN SONRA DÖVİZ NE OLACAK?

Fitch, seçimlerden sonra kurulacak hükümetin ertelenmiş döviz talebi, lira üzerinde baskı, geniş bir bütçe açığı, uluslararası rezervlerde düşüş ve yüksek enflasyon gibi sorunlarla karşı karşıya kalacağını belirtildi.

İKİNCİ TUR ÖNCESİ PİYASALAR NORMALE DÖNÜYOR!

Seçimden sonra piyasalarda hareketlilikler olsa da ikinci tur öncesi piyasalar normale dönmeye başladı. İkinci turun daha öngörülebilir bulması, uygulanan politikalarda ılımlı bir değişiklik beklentisinin olması, borsada kayıpların bir miktar daha azlmasını sağladı.

DÖVİZ KURLARINDAKİ MAKAS AZALDI!

Seçim öncesinde yoğun talep gören dçviz kurları arasındanki makas açılırken seçim sonrası makas aralığı düşmeye başladı.

Dolar/TL ve Euro/ TL bankalararası piyasada yükselirken serbest piyasa ile bankalararası piyasada geçen hafta yüzde 10’u aşan makas yüzde 6-7 seviyelerine geriledi. 

ENFLASYON 16 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLEDİ!

Türkiye'de, enflasyon nisanda aylık bazda yüzde 2,39 artarken yıllık bazda 16 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 43,68'e geriledi.

DOLARDA SON DURUM!

Dolar kurundaki son dakika gelişmeler küçük ve büyük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar/TL kuru Kapalıçarşı'da bugün an itibariyle  20,048 liradan alınıp, 20,238 liradan satılıyor. Dolar kuru bügün yüzde 2,68 düşüşe geçti. Aynı dakikalarda euro/TL kuru ise 21,73 liradan alınıp, 22,00 liradan satılıyor. Euro dolar paritesi ise 1,0870 bandında hareket ediyor. 

Atağa geçen doların fırlayacağı tarih belli oldu! O gün ekranlar patlayacak, dövizciler dolup taşacak

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Altın düştü! Gram altın yerlerde! Koşun bakın! 16 Mayıs 2023 altın fiyatları 

Altın fiyatları tepetaklak oldu! Altının efendisi İslam Memiş tarih verdi! Bu tarihten sonra altın gaza basacak!