28 / 04 / 2024

Fixkim, projelerin çözüm ortağı olacak!

Fixkim, projelerin çözüm ortağı olacak!

Balcı Şirketler Grubu'na bağlı yapı harçları ve EPS (sert köpük) markası Fixkim, projelerin çözüm ortağı olacak



Balcı Şirketler Grubu'na bağlı yapı harçları ve EPS (sert köpük) markası Fixkim, 2010'da dev inşaat projelerinde önemli pazar payına ulaşmayı hedefliyor. Balcı Şirketler Grubu Başkanı Yüksel Balcı, "Yeni ürünlere ve kapasite artışımıza 10 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdik. Komşu ülkelere, bölgesel fabrikalar kurarak daha fazla eğilim göstereceğiz" dedi.

Hareketli bir dönem yaşayan inşaat ve gayrimenkul sektörü, inşaat yan sanayisindeki gelişmelerin de tetikleyicisi oluyor. Yan sanayideki pek çok şirket, lokomotif sanayideki gelişmeye paralel olarak yenileme, kapasite ve ürün çeşitliliğini artırmaya dönük ciddi yatırımlar gerçekleştiriyor.

Yapı harçları ve EPS (sert köpük) üretiminde çeyrek yüzyıllık deneyime sahip olan Fixkim'i 2004'te bünyesine katan Balcı Şirketler Grubu da bu sözünü ettiğimiz atağa kalkan şirketlerden. Balcı Şirketler Grubu, Karadeniz Ereğli ve İstanbul Gebze'de bulunan yönetim ve üretim tesislerinde inşaat, inşaat yan sanayi, madencilik, beton sanayi, ağır iş makineleri gibi sektörlerde faaliyet yürütüyor. Son dönemde ağırlık verdiği konu ise 6 yıl önce bünyeye dahil ederek gerek yapı harçları ve gerekse izolasyon ürünleri pazarında etkin bir konuma getirdiği Fhddm'in piyasa ağırlığını artırmak.

Balcı Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı, "Fixkim, başlangıçta 40'a yakın yapı harcı ürünü üretirken, bugün yapı harcı ve kimyasallarında 100'e yakın ürün grubuna ulaştı. Fhddm'i kalitede, fiyatta ve istikrarlı tedarik açısından piyasanın en iyi markası konumuna getirdik" diye konuşuyor.

Balcı Topluluğu, sektörde ar-ge ve laboratuara en fazla yatırım yapan grupların başında geliyor. Her projeye ve ihtiyaca dönük özel ürünler geliştirebiliyor ar-ge laboratuarlarında. Son dönemde yaptıkları yatırımlarla üretim kapasitelerini üç kat birden artırdılar. Bayi kanalları yenilendi. Marka bilinirliliğine dönük bölgesel eğitimler verildi. Ustalar, mimar ve mühendisler ile büyük proje gruplarına ayrı ayrı tanıtım seminerleri verildi. Ürün çeşitliliği 2.5 kat birden artırıldı.

Tüm Türkiye'ye yayıldı

Balcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı, devam eden yatırımların tamamlanmasıyla birlikte üçüncü üç ayda yapı harçlarında kapasite olarak Türkiye'nin en büyük ilk 3 üreticisinden biri olacaklarını söyledi.

Hali hazırda 10 milyon dolarlık bir yatırım ile Fhddmpor EPS ürünü ile sektörde önemli bir konuma yükselen Fixkim Kimya, günde 800 metreküp EPS üretim kapasitesine sahip. Yüksel Balcı, yanmaz özelliğe sahip 120cm genişliğinde 6 metre uzunluğunda stropor levha üreten şirketlerine ilişkin iddialı bir büyüme stratejisi ortaya koyduklarının altını çiziyor.

Balcı, bayi ağını genişleterek, Fixkim'i Türkiye'nin her noktasına ulaştırdıklarını belirterek "2010 büyüme planlarımız içinde en çok önem verdiğimiz konuların başında bayii yapılanması ile dev projelerde yer almak geliyordu. Bu yıl dev inşaat projelerinde önemli bir paya ulaşacağımızı öngörüyoruz" diye konuştu.
En iddialı oldukları ürün grubunun mantolama olduğunu vurgulayan Balcı, "A'dan Z'ye mantolama paketi üreten az sayıdaki şirketten biriyiz. Mantolama paketimize, bina ömrü kadar garanti veriyoruz. Ayrıca mantolamanın yüzde 50-60 oranında ısı tasarrufu sağladığı düşünülürse yakın gelecekte önemi çok daha iyi anlaşılacak" şeklinde konuştu.

2010'u marka yılı ilan ettiklerini belirten Balcı sözlerine şöyle devam etti: "Marka bilinirliğini ölçmek için marka araştırması yaptık. Marka bilinirliğimizin düşük olduğu bölgelerde bir yılda12 seminer yaptık. Bu seminerleri her yıl tekrarlıyoruz. Uzun zamandır her satış noktasında Fixkim ürünleri usta dostu olmayı başararak tercih edilir hale geldi."

Hedef Irak ve Suriye

"Fixkim olarak ürünlerimizin yurtdışına ihracatından daha çok komşu ülkelerde fabrika kurmakla ilgileniyoruz" diyen Yüksel Balcı, bu kapsamda Kafkasya ve Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan ülkelere odaklandıklarını söyledi. Balcı, "Bu ülkelerin başında ise Irak ve Suriye geliyor. İran'da ise temsilciliğimiz bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda beklentimizin altında gerçekleşen ihracat rakamlarımızı bu ülkelerde yapacağımız yatırımlarla daha gerçekçi bir noktaya ulaştıracağız" dedi.

İstihdam yüzde 4 arttı

Grupta hali hazırda 200'ün üzerinde kişi çalışıyor. Fixkim'in Türkiye'de özellikle inşaat sektöründe önemli ölçüde etkisini hissettiren bu krizden yara almadan çıkmayı başaran sektördeki birkaç şirketten biri olduğunu belirten Yüksel Balcı şöyle konuştu: "Geçen yıl yatırımlarımız devam etti. Krizden daha güçlü çıkmayı başardık. 2009'da istihdamı yüzde 4 artırdık. Alçı sektörüne girdik. Ürün çeşitliliğimizin en zengin dönemini yakaladık. Krizin etkisin en çok ihracatta hissettik onu da içinde bulunduğumuz dönemde yukarılara çıkaracağız."
Yakın gelecekte mantolama sisteminin tüm Türkiye tarafından çok iyi anlaşılacağını kaydeden Balcı, "Yeni inşaatlarda zaten kullanılıyor, ikinci el konutlar ve sitelere dönük de yoğun bir talep artışı mevcut. Yakın gelecekte tüm Türkiye'de kullanıcı sayısının artması mantolama sektörünün ne derece önemli bir tasarrufa yol açtığına dair kanaatleri daha da anlamlı hale getirecektir" şeklinde konuştu.
Mortgage Market


 


Geri Dön