Ekonomi

Fiyatı açıklanmadı ama 26 adet TOGG almak için sıraya girdi

Mart ayında yollara çıkacağı belirtilen TOGG için fiyat konusu hala gizemini korurken, iş dünyası yerli otomobil markasına destek vermek için sıraya girdi. Eskişehirli sanayiciler 26 adet TOGG alacaklarını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta banttan inen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan tarafından test sürüşü gerçekleştirilen yetril otomobil markası TOGG ile ilgili fiyatı ne kadar olacak sorusu gündemdeki yerini korurken iş dünyasından dikkat çeken bir çıkış geldi.

Eskişehir Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Togg’dan 26 adet satın alacaklarını söyledi. Türkiye'nin elektrikli araç pazarında kendi markasıyla var olmasının çok önemli bir adım olduğunu kaydeden Küpeli,  TOGG'un otomotiv sektörünün yanısıra bir çok yan sanayi dalında da üretim ve yeni girişimler anlamında ivme yaratacağını ifade etti.

10 yılda 300 milyar dolarlık pazar yaratacak

"Eskişehir OSB olarak yerli ve milli çalışmaları her zaman destekledik ve destek olmaya devam ediyoruz” diye konuşan Eskişenir OSB Başkanı Nadir Küpeli, seri üretim bandından çıkacak her bir TOGG’un, ekonominin vitesini yükselteceğini ifade etti. Küpeli, dünyadaki otomobil üreticilerinin yatırım planlamalarına göre gelecek 10 yılda 300 milyar dolarlık elektrikli araç üretimine yönelik yatırım bütçesi ayrıldığını söyledi. Türkiye'nin de yerli otomobille bu pazar içinde olmasının önemini vurgulayan Küpeli, TOGG'un üretimiyle birlikte makine, otomotiv yan sanayi, savunma sanayi, bilişim sektörü gibi birçok sektörde yatırımların ve üretimin ivme kazanacağını kaydetti. Eskişehir OSB'Deki firmaların da bu projenin paydaşlarından olduğunu dile getiren Küpeli, şubat ayında ön taleplerin alınacağı ve Mart ayında yollara çıkması beklenen TOGG'dan 26 adet alacaklarını ifade etti. "TOGG, Türkiye Yüzyılı vizyonunun marka yüzlerinden biri olacak” diyen Küpeli, Eskişehir OSB Müdürlüğü olarak yerli otomobilden 26 adet alacaklarını ifade etti.

Şarj istasyonları kuruluyor

Eskişehir OSB, elektrikli araç şarj istasyonları için başlattıkları altyapı çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Küpeli, ilk şarj ünitesini bölge binasında kurduklarını, Togg’a uygun şarj istasyonlarının da OSB içinde kurulmasını sağlamanın yanı sıra diğer şarj ünitelerinin de yakın tarihte sanayicilerin hizmetine sunulması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. (Sanayi Gazetesi)

 

Togg'un deposu kaç liraya dolacak? 

TOGG binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak! TOGG iş başvurusu şartları neler?

Bakan açıkladı: Herkes TOGG sahibi olacak, bankalarla anlaştık!