28 / 04 / 2024

Fiyatlar yüzde 110 arttı! Kiracıya konut sahibi olmak hayal oldu!

Fiyatlar yüzde 110 arttı! Kiracıya konut sahibi olmak hayal oldu!

Son senelerde konut fiyatlarının yüksek oranlarda artması vatandaşları da ev sahibi olmayı hayal bile edemeyecek duruma getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar...



Son senelerde konut fiyatlarının yüksek oranlarda artması vatandaşları da isyan ettirdi. Gaziantep’te konut ve kiralık daire fiyatlarının her ay afaki bir şekilde yükselmesi vatandaşları mağdur ederken, konut sahibi olmak da adeta hayal oldu. 

İnşaat malzemelerinde ve arsa fiyatlarında yaşanan artışlar sebebiyle konut fiyatları da resmen zirve yaptı. Döviz kuru her gün yeni bir rekora uyanırken, bir rekor da konut fiyatlarından gelmişti. Gaziantep Time'da yer alan habere göre yoğun göçün olduğu ve Suriyelilerin yoğunlukta yaşadığı Gaziantep’te konut fiyatları geçen seneye göre yüzde 110 arttı.

Bankaların konut kredilerini indirmediği gibi konut fiyatlarında da ani sıçramalar yaşanmasına neden oldu. Türk Lirası her geçen gün değer kaybederken, gelirleri artmayan vatandaş da bir konut sahibi olma hayalinden hiç olmadığı kadar uzaklaşıyor. 

Son dönemlerde ekonomik sıkıntılar nedeniyle hayat pahalılığının her geçen gün artış gösterdiği Gaziantep’te konut ve kiralık ev fiyatlarındaki artışların önüne de bir türlü geçilemiyor.

Yetersiz konut, ekonomik belirsizlikler gibi sebeplerle konut ve kiralık daire fiyatlarında yapılan aşırı artış birçok mağduriyete de sebep oluyor.

Fiyatlar yüzde 110 arttı! Kiracıya konut sahibi olmak hayal oldu!

Önceki senelerde 500 bin TL dolaylarında olan 2 oda 1 salon konut fiyatları semtine göre değişmekle beraber birçok semtte 2 milyon TL'yi buldu. 600-900 bin TL'den başlayan 3 oda 1 salon konut fiyatları da 3 milyonu aştı.

Şehirde konut ve kiralık daire fiyatlarının her geçen gün artması özellikle de dar gelirli ve asgari ücretle çalışan vatandaşların mağdur olmasına neden oluyor. Şehirde kimi bölgelerde asgari ücreti de aşan yüksek kira fiyatları karşısında halk çaresiz ve ne yapacağını da bilmiyor.

Vatandaşlar, yükselen konut fiyatları sebebiyle artık konut sahibi olamazken ve ev hayali bile kuramazken, artan kira fiyatları da halkın bütçesini zorluyor.

Halk, yüksek konut fiyatları ve aşırı kira artışları sebebiyle zor günler geçirdiklerine dikkat çekerek, bu konuda yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını talep ediyor.

Kiralık konut bulmanın da oldukça zor olduğu kentte halk hem ev bulamıyor hem de çok yüksek fiyatlarda kira vermek durumunda kalıyor.

Artan konut fiyatları sonrası dar gelirliler ve asgari ücretle çalışanlar başta olacak şekilde vatandaşların konut sahibi olmasının artık neredeyse hayal olduğu kentte yaşanan en büyük sıkıntıların başında konut sıkıntısı geliyor.

TOKİ  Ankara  Sincan Saraycık projelerinde son durum ne? Resmi açıklama geldi!

TOKİ ve KİPTAŞ arasında sular durulmuyor! Ali Kurt, 'TOKİ yapamadı biz yaptık' dedi o rakamı açıkladı!

TOKİ'den 3 şehre 583 yeni konut geliyor!


Geri Dön