Ekonomi

Flaş altın tahmini! Yatırımcılar şok olacak: Ons altın şu an 2 bin dolar ama 3 ay içinde...

Altının onsu yeni güne rekor yükselişle başlarken gün içerisinde 2 bin doları geçti. Rusya-Ukrayna savaşı ve yaptırımlar emtia fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ederken Goldman Sach’tan yatırımcıları şok edecek son dakika altın fiyatı tahmini geldi...Bu durum yatırımcıları başta  güvenli liman olan altına yönelmesini sağladı

Rusya Ukrayna arasında gerçekleşen savaşın etkileri, piyasaları doğrudan etkiledi. Bu durum yatırımcıları başta  güvenli liman olan altına yönelmesini sağladı.Yüksek emtia fiyatlarının küresel olarak enflasyonu artıracağı endişeleri karşısında yatırımcılar altına yöneldi ve uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 11 Ağustos 2020 yılından  bu yana ilk kez 2020 dolar/ons seviyesini aştı.

 

Spot altın gün içerisinde 2020,97 dolar/ons seviyesini görürken, şu sıralarda düne göre yüzde 0,67 artışla 2010 dolar/ons seviyesinde işlem görüyor. Ons altının yükselmesiyle dolar/TL'de de yükseliş yaşandı ve gram altın yüzde 2’ye yakın artarak 941 lirayı gördü.

Rusya-Ukrayna savaşı ve yaptırımlar emtia fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ederken Goldman Sach’tan son dakika altın fiyatı tahmini geldi. Kurum, 3 aylık altın fiyatı tahminini şöyle açıkladı:

ALTIN İÇİN KRİTİK SEVİYELER

Analistler, altın için 1999 dolar/ons seviyesinin üzerine çıkan bir direnç olarak 2028 dolar/ons seviyesine işaret ediyor. Bu noktanın geçilmesi durumunda yukarı yönlü hareketin 2073 dolar/ons seviyesine kadar devam etme potansiyeline sahip olduğu vurgulanıyor. Aşağı yönlü hareketlerde ilk destek 1976 dolar/ons seviyesinde olacağı belirtiliyor

GOLDMAN’DAN ALTIN TAHMİNİ

Mynet'te yer alan habere göre; bu gelişmelerin üzerine Goldman Sachs tarafından altın fiyatlarına yönelik tahminini yukarı yönlü revize etti. Goldman Sachs analistleri altının ons fiyatındaki 3 aylık tahminlerini 1950 dolardan 2 bin 300 dolar seviyesine, 6 aylık tahminlerini 2 bin 50 dolardan 2 bin 500 dolara, 1 yıllık beklentilerini ise 2 bin 150 dolardan 2 bin 500 dolara yükseltti. 

Gram altını olanlar dikkat: Ters köşe olabilirsiniz!

Altının onsu 2 bin doları geçti! Altın rekora koşuyor!

Ons altın 2 bin dolar sınırında: Yükseliş devam edecek mi?

Altın fiyatları yeni rekorlara hazırlanıyor!

Dolar kuru çıldırdı: Rekora gidiyor!