Kent Haberleri

Flaş altın yorumu... Altın fiyatları yarın düşecek! Uzman isim açıkladı

Son dakika altın fiyatlarındaki gelişmeleri yatırımcılar yakından takip ediyor. Yükselen altın fiyatları için, uzman isimden ''yarın altın fiyatları düşecek'' açıklaması geldi. Son günlerde rekor rakamlara gelen altının ons fiyatı 1700 dolar seviyesini geçti

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeler milyonlarca kişi tarafından merakla takip ediliyor. Son günlerde rekor rakamlara gelen altının ons fiyatı 1700 dolar seviyesini geçti. Gram altın ise bir hafta içinde 70 TL yükseldi. Yükselene altın fiyatları ile ilgili korkutan açıklama uzman isim Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol'dan geldi. Altında neler oluyor? Altın fiyatları neden düşecek? İşte merak edilenler...

GRAM ALTIN VE ONS ALTIN ATAK YAPTI

Altın fiyatları bu hafta dip seviyelerden atak yaparak rekor rakamlara geldi. Dolar endeksinin düşüşe geçmnesi ile altın fiyatları değer kazandı. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi salı günü yüzde 3,56'ya kadar gerilemesinin ardından yüzde 3,63'te dengelendi. Dün 110 sınırına kadar gerileyerek iki haftanın en düşük seviyesini gören dolar endeksi, bugün 110,2'den işlem görüyor.

 

Bu gelişmelerle ons altın fiyatları destek bulurken, değerli metal 2,5 yılın dibinden atak yaparak yükseldi. Bir süredir düşüşe geçen gram altın ise yeniden 1000 TL'nin üzerine yükseldi. Ons altın 1736 dolara kadar yükselirken, geçen hafta 960 lirayı gören gram altın fiyatları ise 1032 lira seviyelerine geldi ve bir haftada 70 TL artış kaydetti.

 

ALTIN FİYATLARI YARIN DÜŞECEK

Yarın tarım dışı istihdam verileri açıklanacak. Bu verilerin altın fiyatları üzerinde etki yaratacağını belirten Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol; ''“Verinin beklenen veya beklenti üstünde gelmesiyle dolar endeksinde az da olsa bir yukarı yönlü hamle görülebilir. Altının onsu ve gram altın yeniden baskılanacaktır. Bu da bize yeniden alım fırsatı verebilecektir. Yarın gram altında düşüş bekliyoruz. Ama ilerleyen günlerde yeniden yükselişini devam ettirecektir” dedi. 

DOLARIN DÜŞMESİ ALTIN FİYATLARINI DESTEKLEDİ

Dolar endeksinin gerilemesi altın fiyatlarını destekledi. Altın fiyatları son günlerde rekor seviyelere yaklaştı. Konu ile ilgili açıklama yapan Tuğsavrol;  “Dolar endeksi zirveden geriledi. 

Dolardaki düşüş ile küresel piyasalarda para birimlerinde değer artışı gözlemlendi.  Bununla birlikte altının onsunda da bir hareketlilik oldu.Burada en hareket beklediğimiz nokta ABD 10 yıllık tahvilleriydi. 10 yıllıklar Cuma günü kendisini gösterdi. 

 

Eksi 5 gibi bir düşüş yaparak altın fiyatlarının yükseleceğini bize göstermişti. Burada ons altın üzerindeki baskının azalmasıyla bize nasıl tepki verebileceğini görüyoruz. Fed’in şahin tonda açıklamaları olmadığı sürece de onsun üzerindeki baskılar azalacaktır.  Ve altın fiyatları da yukarı yönlü ivmesini devam ettirecektir” dedi.

Altın fiyatları resmen uçtu! Elinde altını olanlar çabuk bakın! Canlı altın fiyatları 6 Ekim 2022

Yastık altında dolar olanlar için flaş açıklama geldi! Net rakam verildi! Dolar 1 yıl sonra bu kadar olacak