Kent Haberleri

Flaş.. Flaş.. Bakan Göktaş'tan müjdeli haber geldi! Aylık 4 bin 336 TL ödenecek! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvurusu tasdik edilen 570 bin vatandaşa maddi katkı sağlamak amacıyla bu ay toplam 2 milyar 448 milyon TL'yi hesaplara iletmeye başladıklarını açıkladı. İşte ayrıntılar.Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, hiç kimseyi geride bırakmadan ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diledi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca tertip edilen destek ödemeleri, bir çok geliri düşük aileye yada bakıma muhtaç bir yakınına bakan vatandaşa ilaç gibi geliyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, hiç kimseyi geride bırakmadan ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlık aracılığı ile sunulan evde bakım desteğinin 2006 senesinde engelli vatandaşların ilk olarak aile yanında desteklenmeleri mantığıyla başlatıldığını hatırlattı.

Bakan Göktaş, evde bakım yardımı muhteviyatınca 2023 senesi Ocak-Temmuz dönemi için tam bağımlı durumdaki engellisine evde bakmak isteyenlerin aylık 4 bin 336 TL peşin yardım yapıldığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"2 MİLYAR 448 MİLYON TL HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI"

''Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli kişiler ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 448 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara iletmeye başladık. Bu ay 570 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan faydalanıyor. Bakanlık olarak engellilik sahasındaki Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz gereğince hak temelli sosyal yardımların şeffaf olarak sürdürülebilir olmasını çok önemli görüyoruz.

Bu kapsamda hiç kimseyi geride bırakmadan toplum vizyonumuz ile engelli bireylerin kendi sosyal çevrelerinde, ayrımcılığa uğramaksızın toplumsal hayatın her noktasına aktif ve bağımsız bir şekilde katılımlarını sağlayacağımızı söyleyerek, ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini dilerim.''

Flaş.. Flaş.. Bakan Göktaş'tan müjdeli haber geldi! Aylık 4 bin 336 TL ödenecek!

EVDE BAKIM PARASI KİMLERE VERİLİYOR?

Evde bakım parası, aşağıdaki koşulları taşıyan vatandaşlara veriliyor:

* Yaşlılık, engellilik ya da kronik hastalık sebebiyle devamlı bakıma muhtaç olanlar

* Bakım hizmetlerini kurumdan değil de, aile bireylerinden ya da özel bakıcılarla karşılamak isteyenler

* Gelir ve aylık geliri belirli bir oranı aşmayan

Bu koşulları sağlayan kişiler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile tespit edilen meğlağda evde bakım parası almayı elde edebilir. Evde bakım parası, aylık olarak veriliyor ve ele geçen tutar, kişinin durumuna göre farklılık gösteriyor.

Ayrıca, evde bakım parası almak isteyenlerin sağlık kurulu onaylı belgeyi almaları gerekiyor. Bu belge, vatandaşın sağlık durumunu ve bakıma ihtiyacını tespit eder ve bakanlık aracılığı ile değerlendirilir. Rapor neticesine göre, kişinin evde bakım parası almay elde edip eymeyeceğine karar verilir.

EVDE BAKIM DESTEĞİ ALINIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Evde bakım aylığı alınan zaman içinde; ikamet adresinin değişmesi, herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı eline geçmemesi, ilgili sağlık kuruluşunca istirahat izni verilmesi, silah altına girmesi, yurtdışına çıkılması, bir işte çalışmaya başlanması veya mahkemece işe iadesi hallerinde durum 15 gün içinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne söylenmesi gerekiyor.

Asgari ücret için öyle bir rakam söylendi ki! Duyanlar kulaklarına inanamadı

4A 4B 4C'den emekli iseniz bu habere dikkat! İşte masadaki rakamlar

ING Bank emekli promosyonunda çığır açıyor! Milyonlarca kişi zil takıp oynayacak