Kent Haberleri

Flaş! Flaş! Bakanlıktan açıklama yapıldı! O destek ödemeleri hesaplara yattı

Yeni Aile Bakanı Göktaş aracılığı ile ilan edilen bir haberle, gereksinim sahibi ailelere yönelik ödemelerin hesaplarına iletildiğini bildirildi. Ayrıntılar haberimizde.Programın başlangıcından bu zamana sunulan destek bedelinin 35 milyar TL'yi geçtiğini ifade eden Göktaş, destek bedellerinin 850-1250 TL arasında değiştiğini söyledi

Bakan Göktaş, sosyal yardım sistemlerinin devam ettiğini ve Türkiye Aile Destek Programı'nın bu sistemlere bir misal olduğunu söyleyerek yazılı bir açıklama yaptı. Programın başlangıcından bu zamana sunulan destek bedelinin 35 milyar TL'yi geçtiğini ifade eden Göktaş, destek bedellerinin 850-1250 TL arasında değiştiğini söyledi.

DESTEK TUTARI 850-1250 TL ARASI DEĞİŞİYOR

Gereksinim sahibi ailelere has sunulan desteklerin sürdüğünü ve bu ay Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 4,5 milyar TL ödeme yapıldığını söyleyen Bakan, "Gereksinim sahibi ailelerimizin yanında olmayı devam ettirmek için desteklerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Bakan Göktaş, çocukların masraflarını karşılamalarına yardımcı olmak hedefiyle aylık ödemeler yaptıklarını ifade etti. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında, hanelere aylık 350-650 TL arasında ek destek sunduklarını ifade etti. Bunun yanı sıra Elektrik Tüketim Desteği ile de hanelere aylık 110-221 TL arasında ödemeler yapıldığını açıkladı.

Flaş! Flaş! Bakanlıktan açıklama yapıldı! O destek ödemeleri hesaplara yattı

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı'nın yanında diğer sosyal yardım projelerinden de bahsetti. Hükümetin sosyal yardım sahasındaki çalışmalarının geniş kapsamlı olduğunu söyleyerek, dezavantajlı grupların desteklenmesi ve toplumsal refahın yükseltilmesi için çeşitli projelerin hayata geçirildiğini ifade etti. Engelliler, yaşlılar, kadınlar ve dezavantajlı çocuklar gibi toplumun değişik katmanlarına yönelik özel destek programları olduğunu ifade eden Bakan, bu programlar vesilesi ile sosyal adaletin sağlanmasına ve toplumun tüm bireylerinin refah düzeyinin yükseltilmesine önem verdiklerini anlattı..


Finansal Destek: Ailelerin maddi ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla mali destek sunulabilir. Bu, çocuk yardımı, ebeveyn izni ödemeleri, aile yardımları gibi nakdi ödemeler veya vergi indirimleri şeklinde olabilir.

Sağlık Hizmetleri: Aile Destek Programları, ailelerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı hedefleyebilir. Bu, düşük maliyetli sağlık sigortası, aile hekimliği hizmetleri, çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetlerine erişimi içerebilir.

Eğitim ve Çocuk Bakımı: Aile Destek Programları, çocukların eğitim ve bakımına yönelik destekleri içerir. Bu, kreş veya anaokulu ücretlerinde indirim, erken çocukluk eğitimi hizmetleri, çocukların okul öncesi veya okul çağındaki ihtiyaçlarını karşılamak için programlar ve etkinlikler sunma gibi hizmetleri içerebilir.

Uzman isimden kritik uyarı geldi! Araba fiyatları daha yükselecek mi?

Bütçe dostu Dacia Jogger Haziran ayı fiyatları ne oldu! 

Tamamen elektrikli Renault Zoe Haziran fiyatları ile bayilerde