Ekonomi

Flaş.. Flaş Özgür Demirtaş 'yazık' diyerek uyardı! Sosyal medya bu haber ile çalkalandı

Finans alanında başarılı tahminleri ile gündemden düşmeyen ekonomi profesörü Özgür Demirtaş, dolar ve borsayı değerlendirdi. 'Tek kelime ile yazık' açıklamasını yapan Özgür Demirtaş'ın o paylaşımı sosyal medyayı salladı.Borsaya TL türünden bakmanın yanlış olduğunu, fakat direkt dolar türünden bakmanın da doğru olmadığını söyleyen Demirtaş, 'Türkiye Borsası enflasyon da hesaba katıldığında 23 sene evvelinin bile altında" dedi

Profesör Doktor Özgür Demirtaş Twitter hesabından Türkiye borsasını değerlendirdi.

Borsaya TL türünden bakmanın yanlış olduğunu, fakat direkt dolar türünden bakmanın da doğru olmadığını söyleyen Demirtaş, 'Türkiye Borsası enflasyon da hesaba katıldığında 23 sene evvelinin bile altında" dedi.

Özgür Demirtaş'ın o tweeti sosyal medyada gündem oldu. İşte Demirtaş'ın o paylaşımı.

"İKİ KELİME İLE ÜZÜNTÜ VERİCİ TEK KELİME İLE YAZIK"

"Sevgili Arkadaşlarım,

Arada fırsat oldukça sizi bilgilendirici grafikler sunacağım. Şimdi bu grafiği bir bir anlatayım:

1) Turuncu çizgi Türk borsasının Dolar türünden seneler içindeki değeri. Gördüğünüz gibi YATAY.

Borsaya TL türünden bakılmaz. Ama direkt Dolar türünden bakmak da YANLIŞ. Çünkü Doların da enflasyonu var. Sizler için Dolar enflasyonunu seneler içinde hesaplayıp TÜRK BORSASINI ona göre düzelttim:

2) Yeşil çizgi, Türk Borsasının Dolar türünden seviyesinden Dolar enflasyonunun arındırılmış hali!

SONUÇ:  Türkiye Borsası enflasyon da hesaba dahil edildiğinde 23 sene evvelinin bile aşağısında. İnanılmaz KÖTÜ bir performans. İki kelime ile üzüntü verici. Tek kelime ile YAZIK…"

Flaş.. Flaş Özgür Demirtaş 'yazık' diyerek uyardı! Sosyal medya bu haber ile çalkalandı

Borsa, hisse senetleri, tahviller, emtialar, endeksler ve diğer finansal enstrümanların alınıp satıldığı bir piyasadır. Bu işlemler, belirli bir borsa mekanizması üzerinde gerçekleştirilir ve genellikle borsa brokerleri veya elektronik ticaret platformları aracılığıyla yapılır.

Borsalarda işlem gören finansal enstrümanlar, şirketlere ait hisse senetleri, devlet tahvilleri, bonolar, emtialar (altın, petrol gibi), endeksler (S&P 500, Dow Jones gibi) ve diğer türev ürünleri içerebilir. Bu enstrümanlar, yatırımcılar arasında alınıp satılarak fiyatlarının belirlenmesini sağlar.

Borsa işlemleri genellikle alıcılar ve satıcılar arasında gerçekleşir. Bir yatırımcı, belirli bir enstrümanı satın almak istediğinde, bir başka yatırımcı da o enstrümanı satmayı düşünüyorsa, bu işlem gerçekleşebilir. Alıcı ve satıcı arasındaki anlaşma fiyatı üzerinde anlaşılır ve işlem gerçekleşir.

Son dakika! Bakan Yanık duyurdu! O ödemelere yüzde 50 zam geldi

ING'den bomba promosyon! Emekliler bu habere bayram edecek

İngiltere Merkez Bankası umutlarını düşen enflasyona bağladı