Kent Haberleri

Flaş.. Flaş..Evlenecek çiftler dikkat! Devlet tam 150 bin TL veriyor

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Yeni bir destek kredisi açıklandı. Evlenecek çiftlere büyük destek sağlayan devlet 150 bin TL faizsiz kredi imkanı sunuyor!  İşte ayrıntılar.Bu bağlamda Aile ve Gençlik Bankası'nın duyurduğu 150 bin TL kredi katkısı de bu hedefe hizmet ediyor

Sosyal sorumluluk projeleri, toplumun genel gereksinimlerine yönelik yararlı uygulamaların hayata geçirilmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Bu bağlamda Aile ve Gençlik Bankası'nın duyurduğu 150 bin TL kredi katkısı de bu hedefe hizmet ediyor. 

Faizsiz evlilik kredisi gençlerin yaşamındaki önemli bir meseledir ve AK Parti vesilesi ile hayata geçirilen bu projenin de büyük rağbet göreceği aşikardır.

Fakat, bu projelerin dikkat çeken tarafları sadece sundukalrı finansal destekler değil, aynı zamanda sundukları ödeme kolaylıklarıdır. Hem Aile ve Gençlik Bankası aracılığı ile sunulan 2 sene erteleme olanağı, hem de faiz olmadan evlilik kredisi için arz edilen 48 ay vade seçeneği gibi fonksiyonlar vatandaşların bu projelere daha çok alaka göstermelerini sağlayacaktır. Bu tür sosyal sorumluluk projelerinin, toplumda önemli bir yer edinerek 
gereksinimleri karşılamaya yardımcı olması ve gençlerin yaşamındaki pozitif etkileri vesilesi ile geleceğe umutla bakılması mümkün olacaktır.

Flaş.. Flaş..Evlenecek çiftler dikkat! Devlet tam 150 bin TL veriyor

2 YIL ERTELEME İMKANI

Evlilik kredisi için, Türkiye'deki gençlerin evlilik kurumuna teşvik edilmesi ve ev kurmalarına destek olmak hedefiyle yaşama geçiriliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vesilesi ile ilan edilen proje bağlamında. Aile ve Gençlik bankası 150 bin TL faizsiz kredi sunuyor. Kredi geri ödemesi 4 yılda yapılıyor ve ilk 2 sene erteleme imkanı var.

Proje, gençlerin evlilik kurumuna teşvik edilmesinin yanında aile kurumunu koruyan hizmetleri de içeriyor. Aile ve Gençlik Bakanlığı, çocukların eğitimi için de destek sağlıyor.

Başvuru aşaması hakkında henüz net bir açıklama yok olsa da, kredi ödemelerinin seçim evvelinde başlaması ön görülüyor. Evlenmek üzere ya da 
evliliğin ilk aylarında olan çiftlerin başvurabileceği söyleniyor. 


48 AY VADELİ KREDİ

Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, evlilik kredisi ile alakalı olarak faizsiz kredinin en önemli fonksiyonlarından biri olduğunu ifade ediyor. Yeni evlenecek çiftlere, 2 sene geri ödemesiz, 48 ay vade ile aylık 3.125 TL taksitle toplamda 150 bin TL'lik kredi sunulacağını söylüyor. Kredinin finansmanının Aile ve Gençlik Bankası araılığı ile sağlanacağını ifade ediyor. Aile kuracak olmalarının koşul olduğunu söyleyen Yılmaz, başvuru için evlilik cüzdanı veya evlendirme dairesi üstünden alakalı belgelerin istenileceğini söylüyor. Müşkül halde olan vatandaşlara sosyal yardımların genellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verildiğini ifade ediyor. Yaklaşık 40'a yakın bu tür destek olduğunu aktaran Yılmaz, bu desteklerin asgari ücretin 3'te birinin altında kalanlarla alakalı de olabileceğini veya tüm evlenenleri de içerebileceğini söylüyor.

Sigorta girişi 1999-2000-2001 ise bu habere hemen bakın! Emekli olma şansını kaçırmayın

2023 Aile destek ödemesi yatacak mı, ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi zaman bitiyor?

Borç yapılandırma 50 milyarı aştı! Elinizi çabuk tutun