Otomobil

Flaş! Ford popüler modelinin üretimini durdurma kararı verdi!

Otomotiv sektörünün önde gelen markalarının arasında yer alan Ford, popüler modelinin üretimine son verme kararı aldı. İşte detaylar! Buna göre söz konusu şirket, en popüler modellerinden birinin üretimini durduracak

Otomobil dünyasının en önemli markalarının başında gelen Ford, oldukça ses getirecek bir karara imza attı. Buna göre söz konusu şirket, en popüler modellerinden birinin üretimini durduracak. Bildiğiniz gibi daha önce Volkswagen, efsane otomobili Passat'ın 2023'ten itibaren üretiminin durdurulacağını söylemiş ve herkesi şok etmişti. Ardından Opel’in de Insignia için üretimi durdurma kararı alması piyasalarda bir şok etkisine daha sebep oldu. Şimdi de Ford tarafından alınan bu karar yine sektörde dengeleri değiştirecek gibi duruyor. İşte tüm detaylar...

Ford popüler modelinin üretimini durdurma kararı verdi!

ABD merkezli otomobil üreticisi Ford, herkesi şoke eden bir karar aldı. Buna göre popüler marka, B hatchback sınıfında yer alan Fiesta modelinin üretimini durdurmaya hazırlanıyor. 2023 yılında tamamen üretimi bitirilecek olan Fiesta, sınıfının tercih edilen araçlarından birisiydi. ve 46 yıllık süreçte toplamda 16.2 milyondan fazla satış yapmayı başararak adını tarihe yazdı. Şirketin bu kararının altında yatan sebebin elektrikli araçlara yapılacak olan yatırımların olduğu söyleniyor. 

Ford Focus üretimi de bitecek!

Maalesef üzücü haberler bununla da sınırlı kalmadı. Markanın Fiesta'nın ardından Focus'un da üretimini durduracağı konuşuluyor. Tahminlere göre segmentine ilham olan aracın üretimi, 2025 yılında son bulmuş olacak. Focus modelini de yine elektrikli araçlara yapılacak olan yatırımlar nedeniyle rafa kaldıracak olan Ford, yeni nesile ayak uydurmak ve elektrikli araç devriminde geride kalmamak adına bu adımları atıyor. 

Eski modeller gün yüzüne çıkıyor!

Elektrikli araç üretimi konusunda sıkı bir rekabete giren markalar birçok aracı bantlardan indirirken üretimi yıllar önce durmuş eski model otomobilleri ise elektrikli olarak yeniden piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Örneğin Renault efsane aracı Toros'u önümüzdeki yıllarda yeni tasarımıyla elektrikli olarak yeniden satışa çıkaracak. Yine Fiat'ın da Tofaş Şahin modelini 2026 yılında elektrikli olarak piyasaya süreceği biliniyor. Bakalım önümüzdeki yıllarda başka hangi araçlar raflardan inecek, hangileri tekrar gün yüzüne çıkacak?

TOGG Türkiye, ABD ve Brezilya'da TT oldu!

Honda City'de büyük zam öncesi son fırsat! İşte 29 Ekim 2022 fiyat listesi

Türkiye için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg'u banttan indirdi!

Avrupa’nın en çok satan otomobili belli oldu!