Kent Haberleri

Flaş gelişme! Ekmeğe yine zam geldi! Artık ekmek bile lüks oldu! Bakın fiyatı ne kadar oldu?

Ekmek fiyatları sürekli zam haberleriyle gündemde kalmaya devam ediyor. Yapılan zamların ardı arkası kesilmezken bir şehirde daha  ekmek fiyatlarına zam yapıldığı duyuruldu. İşte detaylar... Her gün farklı bir şehir zam konusunda açıklama yaparken Fırıncılar, Tatlıcılar, Pastacılar, Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz, 4 lira olan ekmek fiyatının 5 liraya yükseltildiğini duyurdu

2023 yılı ocak ayı itibarıyla birçok farklı şehirde ekmek fiyatlarına zam geldi. Her gün farklı bir şehir zam konusunda açıklama yaparken Fırıncılar, Tatlıcılar, Pastacılar, Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz, 4 lira olan ekmek fiyatının 5 liraya yükseltildiğini duyurdu.

İşte zam sonrası ekmek fiyatının 5 liraya yükseldiği o il...

EKMEK FİYATINA BİR ZAM DAHA GELDİ

Edinilen bilgilere göre, Adana'nın Kozan ilçesinde 31 Ocak 2023 tarihinden itibaren ekmek fiyatına zam yapıldığı öğrenildi. Ekmek fiyatlarına yapılan zamma ilişkin açıklama ise Başkan Yorulmaz'dan geldi. Artan girdi maliyetleri sebebiyle fiyat değişimi yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Başkan Yorulmaz, 31 Ocak 2023 Salı gününden itibaren 210 gram ekmek fiyatının zamlanarak 5 liraya yükseltildiğini duyurdu. Başkan Yorulmaz, ekmek zammı ile ilgili şu ifadelere yer verdi: “İnanıyorum ki, dün olduğu gibi bugün de bütün fırıncı esnafımız üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirecek. Kalite ve hijyen hususunda taviz vermeyerek tüketicilerimizin yanında olmaya devam edecektir."

İSTANBUL’DA EKMEĞE ZAM GELECEK Mİ?

Peki, İstanbul’da ekmeğe zam gelecek mi? 16 milyon insanın yaşadığı megakentte son zamanlarda herkesin aklında aynı soru oluştu.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı, üretimdeki maliyet artışlarına dikkat çekerek zam isteklerinin şubat ayında görüşüleceğini belirtti.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, ekmek fiyatlarına zam yapılması yönünde esnafın talepte bulunduğunu söyleyerek, şubat ayı içerisinde bu konuda ortak bir noktada buluşmak için görüşmeler yapılacağını ifade etti.

Çetin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sektörün geçen yıl maliyet artışları dolayısıyla sıkıntı yaşadığını belirtti.

Elektrik, su, doğal gaz, akaryakıt ve işçilik gibi üretim maliyetini etkileyen zamların ekmek fiyatına yansımadığını vurgulayan Çetin, İstanbul'da 200 gram ekmeğin 5 liradan satıldığını, söz konusu ağırlıktaki ekmeğin maliyetinin tüm giderler dahil 4,5 ile 4,80 lira arasında olduğunun altını çizdi.

Buğday fiyatları artıyor! Ekmek ve un zamlanacak mı? İşte 30 Ocak 2023 buğday, mısır ve mercimek fiyat listesi…

O ilde büyük şok! Ekmek 10 TL oldu!

Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Buğday kaç liradan işlem gördü? İşte 24 Ocak 2023 fiyat listesi…