Ekonomi

Flaş iddia! Mehmet Şimşek: ‘Sorun görünenden daha büyük’

3 Haziran’da Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek’in göreve gelmesinin ardından ekonomiye yönelik flaş bir itirafta bulunduğu iddia edildi. Şimşek’in yakın çevresine ekonominin görünenden daha büyük problemleri olduğunu söylediği ileri sürüldü. Dr

Ekonomist Artunç Kocabalkan, Bakan Şimşek’in yakın çevresine ekonomide ‘görünenden daha büyük’ problem olduğunu söylediğini ortaya attı. Dr. Artunç Kocabalkan, kendi Youtube kanalında yaptığı programda gündeme bomba gibi düşen bir iddia da bulundu.

‘Ekonomide yeni bir sayfa açılıyor’ düşüncesinin doğru olmadığını ifade eden Kocabalkan, “Doğrusu, bir sonraki sayfaya geçiyoruz. O sayfa da yeni falan değil. Türkiye’deki hiçbir temel sorun çözüme kavuşmayacak. Enflasyon da kalıcı ve düşmeyecek. Zira rant ekonomisi enflasyon olmadan yaşayamaz. Olan yine sabit gelirliye olacak” şeklinde konuştu.

Kocabalkan, Bakan Mehmet Şimşek’in bu durumun farkında olduğunu ve yakın çevresine görünenden daha büyük bir sorun olduğunu söylediğini aktardı.

Bakan Şimşek, Eski Bakan Nurettin Nebati’den devraldığı bakanlığın devir teslim töreninde yaptığı konuşmada ekonomide ‘geleneksel’ politikalara dönüleceği mesajını vermişti. Şimşek, “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönüş yapmaktan başka çaresi kalmamıştır” demişti ve yine aynı konuşmasında şeffaflık ve öngörülebilirlik konusunda vurgu yapmıştı. 

İşte detaylar...

MEHMET ŞİMŞEK KİMLERLE YOLLARINI AYIRACAK?

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin belli olmasından sonra bakanların çalışacakları üst düzey bürokratlarda da değişiklikler olacağı tahmin ediliyor.

Diğer yandan, Ekonomim'in haberine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı için Mehmet Şimşek’le beraber uyumlu bir politikayı benimseyebilecek isimler üzerinde duruluyor. Öte taraftan, halen bu görevde olan Başkan Şahap Kavcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 'uyumlu' bir çalışma gerçekleştirmişti. Buna karşılık, kamuoyunda yoğun biçimde aralarında eski banka genel müdürlerinin de olduğu bir dizi isim gündemde yer alıyor. Bunlar arasında en öne çıkan ise Hafize Gaye Erkan olduğu biliniyor.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) ve Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) de değişiklikler olabileceği kaydedildi. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben’in 2015 yılından bugüne fasılalı da olsa BDDK’da görev yaptığı anımsatılarak, kendisinin de değişiklik isteyebileceğe vurgu yapılıyor. Akben’in yerine gelecek kişiler arasında İkinci Başkan Yakup Asarkaya ve TCMB Başkan Yardımcısı Taha Çakmak’ın ismi geçiyor.

BİM’de ayaklı kek tabağı 70 TL’ye, kek/börek fanusu 39,50 TL’ye, banyo taburesi 45 TL’ye düştü!

TEB kesenin ağzını açtı! Herkese tam 2 bin TL hediye edecek! Son tarih 30 Haziran!

İş Bankası’ndan İşCep’i kullanlara tam 500 TL indirim!