Teknoloji

Flaş!  Mark Zuckerberg, Elon Musk’ı hedef aldı!

Mark Zuckerberg, Elon Musk'a ait olan Neuralink beyin çipi ile ilgili oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zuckerberg normal insanların beyin çipi kullanmak istemediğini söyleyerek Elon Musk’a taş attı. İşte detaylar...

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz gün katıldığı bir podcast yayınında Elon Musk’ın kurucu ortağı olduğu Neuralink beyin çipi ile alakalı oldukça ses getirecek açıklamalarda bulundu.. “Normal insanların” yakın gelecekte böyle bir çipi takmak istemeyeceklerini belirten Zuckerberg, Meta’nın metaverse için nöral arayüz teknolojisini araştırdığını duyurdu.

Mark Zuckerberg: Normal insanlar Neuralink çipi takmak istemez!

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Joe Rogan’ın podcast serisine konuk oldu ve beyin çipleri ile metaverse arasındaki ilişkiden bahsetti. Metaverse için çeşitli nöral arayüz teknolojileri üzerinde çalıştıklarını açıklayan Zuckerberg, insanların sadece eğlence için beyin çipi kullanmayacağını söyleyerek Elon Musk'a taş attı. 

"Süper gizli bir hareket gibi”

Bir bilgisayarın doğrudan beyne bilgi vermesi üzerinde çalışmadıklarını anlatan Mark Zuckerberg, nöral teknolojilerin AR gözlüklerine entegre edilebileceğini belirtti. Ayrıca Zuckerberg açıklamalarını örnekleyerek bilek bölgesini kaşıyarak mesaj göndermemin mümkün olabileceğinden de bahsetti. Meta CEO’su, “Gelecekte, bir toplantıda oturduğunuz, eşinizin size mesaj gönderdiği, gözlüklerinizin köşesinde belirdiği ve cevap vermek istediğiniz bu deneyime sahip olacaksınız. Bileğinizi biraz kaşıyın. Kimse bunu bilmeyecek ve bir mesaj atacaksınız. Süper gizli bir hareket gibi” ifadelerini kullandı.

Mark Zuckerberg'in hedefinde Elon Musk vardı!

Zuckerberg ayrıca Elon Musk'ın ortaklarından biri olduğu Neuralink’le benzer bir çalışma yürütmediklerini söyledi. Normal insanların, önümüzdeki 10 veya 15 yılda eğlenmek için “beyinlerine bir şeyler kurmayacaklarını” düşündüğünü belirten Zuckerberg bu sözleriyle adete Musk'ı hedef aldı. Elon Musk'ın Mark Zuckerberg'in bu sözlerine ne cevap vereceği ise şimdiden merak konusu oldu.

Beyin çipi projelerinin sadece felçli kişiler üzerinde test edilmesine izin veriliyor!

Elon Musk’ın girişimi Neuralink henüz insanlı deneylere başlamadı ama rakip biyoteknoloji firması Synchron, geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde insan denemeleri yapmak için başvuruda bulunarak izin aldı. Beyin çipi projeleri, şu an için sadece felçli kişiler üzerinde test edilebilecek.

Bilgisayar korsanları iş başında! Mailleriniz tehlike altında olabilir!

TikTok, Snapchat’e rakip oluyor! Yeni özelliği test etmeye başladılar!

Resmi Gazete’de yayınlandı! Teknolojik ürünlere iade kısıtlaması getirildi!