Ekonomi

Flaş! Otobüs biletlerinde yüzde 50 indirim! 

Peş peşe yapılan akaryakıt zamlarından sonra şehirlerarası otobüs bilet fiyatları da oldukça yükselmişti. 800 liraya satılan otobüs bileti 400, 600 liraya satılan otobüs bileti ise 300 liraya kadar düştü

Yaz aylarında fiyatları artan otobüs biletlerinde kış aylarının gelmesi ve talebin azalmasıyla birlikte indirime gidildi. 800 liraya satılan otobüs bileti 400, 600 liraya satılan otobüs bileti ise 300 liraya kadar düştü. İşte detaylar...

Akaryakıta yapılan zamların ardından otobüs bilet fiyatları da giderek arttı. Özellikle yaz aylarında bilet fiyatları tavan yaparak oldukça yükseldi. Gelen zamların ardından bazı otobüs bileti fiyatları uçak biletlerinden daha pahalı duruma geldi. Ancak bir süre sonra akaryakıt fiyatlarının düşmesiyle beraber otobüs biletleri fiyatları da bir nebze olsun ucuzladı.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, sektörde haksız rekabet olduğunu söyleyerek, bazı otobüs firmalarının kilometre maliyetinden çok daha düşük fiyata bilet satışı yaptığını ve bu durumun da sürüş güvenliğini ihlal ettiğini iddia etti.

“BAKANLIKLA GÖRÜŞTÜK, TABAN FİYAT UYGULAMASI GEREKİYOR”

Bloomberght'de yer alan habere göre, Mustafa Yıldırım “İstanbul-Ankara arası bir bilet 400 lira iken şimdi ise 150 liraya satan firmalar var. En sık seyahat edilen bölgelerden birisi olan İstanbul-İzmir arasında yaz aylarında bilet fiyatları 500-400 lira iken şimdi ortalama 200 liraya düştü. Firmalar kilometre maliyetinin altında satış gerçekleştiriyor. Bu hem sürüş güvenliğini olumsuz etkiliyor hem de kalifiye eleman çalıştırılmasına engel oluyor. Diğer taraftan vergi kaçırılıyor. Bakanlığın buna dur demesi gerekiyor. Taban fiyat uygulamasını ne kadar doğru bulmasak da bakanlığın kilometre maliyetinin altında bilet satışına izin vermemesi gerekiyor” diye konuştu.

ŞEHİRLERARASI OTOBÜS BİLETLERİNDE BAZI HATLARDA FİYAT LİSTESİ ŞU ŞEKİLDE:


İstanbul-İzmir arası yaz aylarında 400-500 Türk Lirası iken şimdi ortalama 200 lTürk Lirası,
İstanbul-Ankara arası yaz aylarında 400 Türk Lirası iken şimdi 200-150 Türk Lirası,
İstanbul-Van arasın yaz aylarında 800 Türk Lirası iken şimdi 400 Türk Lirası,
İstanbul-Antalya arası yaz aylarında 600 Türk Lirası iken şimdi ise 250 Türk Lirası
İstanbul-Bodrum arası yaz aylarında 600-700 Türk Lirası iken şimdi ise 300 Türk Lirası.

Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor! 2023 market poşet fiyatı belli oldu! İşte o rakam...

İşte asgari ücret 2023 için ortaya çıkan rakam: 7 bin 845 TL

Bunu yapan ev sahibi yandı! Hem ceza hem tazminat!

Asgari ücret zammı için '500-600 dolar' tepkisi!