Ekonomi

Flaş! Petrol için yeni iddia: Fiyatlar tırmanacak! 

Petrol ve akaryakıt fiyatlarına ilişkin gelişmeler merakla takip edilirken Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Yardımcısı Adewale Adeyemo Washington'dan korkutan bir açıklama geldi. İşte petrol fiyatlarıyla ilgili piyasaları tedirgin eden o açıklama

Washington,  Rus petrolüne erişimin azalmasıyla petrol fiyatlarının tırmanacağı yönünde endişeleri olduğunu söyledi. İşte petrol fiyatlarıyla ilgili piyasaları tedirgin eden o açıklama...


Rusya-Ukranya savaşıyla birlikte, petrol fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Brent petrol, yaklaşık 139 dolar ile son 14 yılın en yüksek seviyesine tırmanmıştı. Daha sonra müzakere masasına oturan iki ülke piyasaların ateşini bir nebze de olsa söndürdü ve fiyatlar 100 dolar bandına indi. Fakat son gelişmelerin ardından akaryakıt fiyatlarının ne olacağını araştıran vatandaşlara petrolle ilgili endişelendirecek bir açıklama geldi. Bu açıklamasının sahibi ise Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Yardımcısı Adewale Adeyemo Washington.

"PETROL FİYATLARI TIRMANACAK"

ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Adewale Adeyemo Washington, 5 Aralık'tan itibaren Rus petrolüne erişimin azalacağını belirtti ve petrol fiyatlarının tırmanacağı yönünde endişelendiğini söyledi. Akaryakıt fiyatlarının daha da artacağını tahmin ettiklerini söyleyen ABD Hazine Bakanı Yardımcısı'nın bu açıklamaları adeta piyasaları oldukça tedirgin etti.

AMERİKA, RUSYA'DAN FOSİL YAKIT ALIMINI YASAKLAMIŞTI!

Amerika, Rusya'nın enerji ihracat gelirlerini azaltmak için ülkeden fosil yakıt ithalatını yasaklamıştı ve uygulamaya istisna olarak bazı kuruluşlarla 5 Aralık'a kadar enerji alım satımına devam edilmesi yönünde izin verilmişti.

Hindistan'ın Yeni Delhi şehrinde bugün gazetecilere açıklama yapan Adewale Adeyemo Washington,  Rus ham petrolüne ithalat tavan fiyatı getirme konusunda Hindistan yetkilileri ve özel sektör katılımcılarıyla etkili bir görüşme yürüttüklerini belirtti. 

ENERJİ FİYATLARI AVRUPA'DA DA YÜKSELİŞTE!

Diğer yandan, enerji fiyatları Avrupa genelinde de artmaya devam ediyor. Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana Avrupa’da doğalgaz ve kömür fiyatları ikiye katlanmış durumda. Savaş sonrasında Avrupa'da doğal gaz fiyatı yüzde 127,6, kömür fiyatı yüzde 96 seviyesinde yükseliş gösterdi. 

Fiyatların yükselişinde, Avrupa Birliği’nin savaş sonrası uygulamaya başladığı yaptırımlar ile Rusya’dan ithal ettiği fosil yakıtları azaltması ve Rusya’nın buna karşılık doğalgaz akışında kesintiye gitmesi etkili oldu. Avrupa Birliği, doğalgaz ithalatını yıl sonuna kadar üçte iki oranında azaltmayı planlıyor.

Ziraat Bankası emekli promosyonu ne kadar? İşte tüm detaylar...

Gram altın için merak edilen kritik soru: Bin liranın altına düşer mi?

Asgari ücretin ne kadarını enerjiye harcıyoruz?