29 / 04 / 2024

Florya Atatürk Ormanı'nın imara açıldığı iddiaları tepkiye neden oldu

Florya Atatürk Ormanı'nın imara açıldığı iddiaları tepkiye neden oldu

Florya Atatürk Ormanı'nın imara açıldığı iddiaları, ormanda yapılan yürüyüşle protesto edildi



BÜYÜKŞEHÎR Belediyesi ile Florya sakinleri arasında krize yol açan İBB Meclis kararının ardından protestolar başladı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Florya sakinleri, Şenlikköy'deki Atatürk Parkı'nda toplanarak pankart açtı. "Yeşili koruyalım", "Florya ormanı katledilemez" şeklinde slogan atan gruba, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin de destek verdi.

'KALA KALA 3-5 METRE KALDI'

Eylemde bir konuşma yapan Tekin, İstanbul'un her tarafının talan edildiğini savunarak, "Şehrin dört bir yanı betonla çevrilmiş durumda. Kala kala 3-5 metre kare yeşil alan kaldı. Şimdi onlara da göz dikiyorlar. İstanbul halkının oksijen alabileceği yer kalmadı. Sadece Florya değil, şehrin dört bir yanında talanlar devam ediyor" dedi. Tekin'in konuşması sık sık, "Ormana uzanan eller kırılsın" sloganlarıyla bölündü. Yapılan basın açıklamalarının ardından grup, ellerindeki pankartlarla Atatürk Orman Çiftliği'ne kadar yürüyüp, karara tepki gösterdi. Eyleme katılan iktisatçı Şemsi Ercan, bu noktada yetkililerin tepkileri görmezden gelemeyeceğini belirterek, "Biz ormanımızı koruyana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

'LOJMANLARA YASAL KILIF' İDDİASI

Harita mühendisi Celal Beşiktepe ise Florya Atatürk Ormanı'nın talan edilmesine müsaade etmeyeceklerini söyleyerek, "Atatürk'ün mirası olan bu ormanı sonuna kadar koruyacağız, buna ant içiyoruz" dedi. Grup eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Eylemi organize eden Florya Atatürk Ormanı Koruma Dayanışma ve Kültür Derneği, İBB Meclisi'nin 12 Kasım 2009 tarihinde aldığı kararla, Bakırköy-Florya Atatürk Ormanı'nı imara açtığını, böylece buradaki 12 belediye başkan yardımcısı lojmanı ile yapımı süren başkanlık lojmanının yasal hale getirildiğini öne sürüyordu.

HaberTürk/Müslim Sarıyar


Geri Dön