28 / 04 / 2024

Foça Club Med’in yerine lüks tatil köyü yapılacak! Tam 50 milyon dolarlık yatırım!

Foça Club Med’in yerine lüks tatil köyü yapılacak! Tam 50 milyon dolarlık yatırım!

Foça'daki Club Méditerranée veya kısa ismiyle Club Med'in yerine 50 milyon dolar yatırımla lüks tatil köyü yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...



Club Méditerranée veya kısa ismiyle Club Med, 32 ülkede 70’e yakın tesisi ile faaliyette bulunuyor. Dünyanın en köklü turizm gruplarından olan Club Med’in Türkiye’de Antalya ve Bodrum’da iki tesisi mevcut ve sürekli yükselen müşteri sayısıyla ön plana çıkıyor. 

Ekonomimcom köşe yazarı Necla Dalan, bugünkü köşesinde Foça Club Med’in yerine 50 milyon dolar yatırımla lüks tatil köyünün geldiğini açıkladı. 

Foça Club Med’in yerine lüks tatil köyü yapılacak! Tam 50 milyon dolarlık yatırım!

Club Med'in ürkiye’de yatırım yapan ilk yabancı gruplardan olduğunu ve Türkiye’deki ilk tatil köyünü 1967'de Foça’da hayata geçirdiğini, bu tesisin aynı zamanda Türkiye’deki ilk tatil köyü olduğunu belirten Necla Dalan, "Senelerce hizmet sunan Foça Club Med, işletme süresinin uzatılmaması başta olmak üzere birçok sebep bir araya gelince 2005'te akapndı. Atıl kalan tatil köyü için üç defa ihale yapıldı. 2006 ve 2018'deki ihaleler, Özelleştirme İdaresi’nce tahsis yapılmadığı nedeniyle iptal edildi. 2010'daki ihaleye teklif veren olmadı. 2021'e gelindiğinde yeniden ihale yapıldı" bilgilerini verdi. 

Dalan, 400 civarında bungalov oda, yüzme havuzu, amfi tiyatro, güzel sanatlar binası, disko, revir, basketbol sahası, tenis kortları, hamam, butik gibi bölümleri, 900 metrelik plajı olan tatil köyü için gerçekleştirilen ihalede 11 grubun yarıştığına ve 280 dönüm araziye yayılan tatil köyünün işletme hakkının 49 seneliğine 131 milyon lira bedelle BKG Ortak Girişim Grubu’na verildiğine dikkat çekti. 

Necla Dalan, bugünkü yazısında "Öğrendiğime göre BKG’nin ortakları tatil köyüne yatırım yapmak amacıyla Dali Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş. şirketini kurmuş. Kayıtlarda Atilla Kesler, Mehmet Hazım Giray, Nevhan Gündüz, Seçil Göktalay ve Şeyh Şamil Çağlar’ın ortak göründüğü Dali Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş., tatil köyünü 2025'in yazına yetiştirmek için çalışmalarına devam ediyor" dedi ve tatil köyünün A plus yani lüks segment müşteriye hitap edecek şekilde yenilendiğinin altını çizdi. 

Turizm sektörü kulislerinden alınan bilgiye göre, ortakların tatil köyü için 50 milyon dolarlık yatırım yapacağına ve işletmesini büyük bir otel zincirine vereceğine dikkat çeken Dalan, hatta bunun için Marriott ve Accor gibi gruplarla görüşmelerin başlatıldığını dile getirdi. 

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 30 milyon euroluk kredi!

Emekli promosyonuna 2024 zammı geldi! Bankalar peş peşe açıkladı, resmen 15 bin TL oldu!

İstanbullulara müjde: Bakırköy-Kirazlı Metrosu Şubat sonunda açılıyor!


Geri Dön