27 / 04 / 2024

Foça'da konutların metrekare fiyatı 70 bin TL'ye çıktı!

Foça'da konutların metrekare fiyatı 70 bin TL'ye çıktı!

EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Uzmanı Oğuzhan Karaarslan, İzmir Foça’da konut fiyatlarının 40-70 Bin TL/metrekare, tarla fiyatlarının da; 1000-12 bin TL/metrekare aralığında değiştiğini söyledi.



EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Uzmanı Oğuzhan Karaarslan, İzmir’in kent merkezine en yakın konumda bulunan sahil kasabası olma özelliğine sahip olan Foça’da çoğunlukla yazlık villa tarzında, bahçeli yapıların yer alması ve bölgeye olan talep sebebiyle konut piyasasında son bir senede yaklaşık olarak yüzde 90 seviyelerine varan artış gerçekleştiğini söyledi. 

VİLLALARIN METREKARESİ NE KADAR?

Yaptığı açıklamada Foça konut piyasası hakkında bilgiler paylaşan Oğuzhan Karaarslan, “Foça ilçe merkezi ve yakın çevresinde konutlar genellikle 2 oda 1 salon düzende 90-100 metrekare civarında olup apartman tarzında kullanımlıdır. Bu tarz konutlarda ortalama 50 bin TL/metrekare-55 bin TL/metrekare arasında birim değerler talep edilmekte olup, merkeze yakın konumda yer alan müstakil kullanımlı 4 oda 1 salon düzende, ortalama 180-200 metrekare alana sahip villalar için 55 bin TL/metrekare - 60 bin TL/metrekare arasında birim değerler isteniyor.

Foça da konutların metrekare fiyatı 70 bin TL ye çıktı!

Yeni Foça şeklinde bilinen Fevzi Çakmak, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk mahalleleri içerisinde ortalama 100 metrekare - 150 metrekare kapalı alana sahip konutlar 40 bin TL/metrekare civarında pazarlanırken,  Yenibağarası mahallesinde bulunan Foçaköy projesinde inşa edilen villalar 50 bin TL/metrekare - 70 bin TL/metrekare arasında değişiyor.  Bu bölgede öne çıkan villa büyüklükleri 3 oda 1 salon düzende ortalama 150 metrekare, 4 oda 1 salon düzende ortalama 220 metrekare civarında.” diye konuştu.

ARSA FİYATLARI NE KADAR? 

Arsa ve tarla fiyatları hakkında da önemli açıklamalar yapan Karaarslan, “Yenibağarası içinde tarla fiyatları 1.000 TL/metrekare - 1.500 TL/metrekare arasında, konut alanı imarlı arsaların 10.000 TL/metrekare- 12.000 TL/metrekare arasında değişmekte. Gerenköy sınırlarında tarla fiyatları 500 TL/metrekare - 1.000 TL/metrekare arasında olup köy yerleşik alan içerisinde kalan yapılaşmaya müsait arsaların da 5 bin TL/metrekare civarında pazarlandığı gözlemleniyor.

Foça da konutların metrekare fiyatı 70 bin TL ye çıktı!

Yeni Foça şeklinde bilinen Fevzi Çakmak, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk mahalleleri sınırlarında arsa fiyatları 10 bin TL/metrekare - 12 bin TL/metrekare civarında değişiyor. Geçen yıldan bu tarafa bölgeye olan ilgi artarak sürüyor. Özellikle Foçaköy, Yenifoça aksında arsa ve taş evlere olan ilgi de git gide artıyor.

İlçeye bağlı toplam 13 mahalle var ve bu mahallelerden Atatürk Mahallesi, İsmetpaşa Mahallesi ve Fevzi Çakmak Mahallesi, Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk en çok popüler olan ve yapılaşmanın üst düzeyde olduğu mahalleler olarak belirtiliyor. İkamet için de tercih ediliyor. Ayrıca Yenibağarası, Koca Mehmetler, Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk mahallelerinde villa tarzı yapılaşma gelişmekte ve bölge yatırım için tercih ediliyor.” dedi.

 

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları!

2024’te konut piyasasını neler bekliyor?


Geri Dön