27 / 04 / 2024

Foça'da yüksek yargı üyeleri için deniz manzaralı kooperatif projesi: 4 ayda 400 bin TL kira getirisi!

Foça'da yüksek yargı üyeleri için deniz manzaralı kooperatif projesi: 4 ayda 400 bin TL kira getirisi!

Yargının üst düzey bazı isimleri kurdukları konut kooperatifiyle, İzmir Foça’da denize nazır konutlar hayata geçirmek için hazırlığa başladı. İşte gündeme gelen tüm detaylar...



İzmir’in Foça ilçesinde yargının üst düzey bazı isimleri tarafından kurulan konut kooperatifiyle denize nazır konutlar inşa ettirmeye hazırlandığı ileri sürüldü. Eski Foça ile yeni Foça arasındaki bölgede hayata geçirileceği belirtilen Nest Foça Kooperatifi, Fatih Mahallesi’nde denize nazır lokasyonda bulunuyor. 

189 üyeden meydana gelecek kooperatife referans sistem ile üye olunabildiği ifade edildi. Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre; peşin üyelik bedeli ise tek seferde 3 milyon Türk Lirası şeklinde açıklandı. 

Foça da yüksek yargı üyeleri için deniz manzaralı kooperatif projesi: 4 ayda 400 bin TL kira getirisi!

İsmi Nest Foça şekllinde belirtilen projenin müteahhitliğini ise MHP  Ankara  İl Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Bingöl’e ait olan şirketin üstleneceği gündeme getirildi. 

Kooperatif için hazırlanan tanıtım broşüründe, konutların turizm imarlı arazide inşa edileceği ve bu sebeple yapılacak konutlardan kısa süreli kira geliri sağlanmasının önünde herhangi bir engelin bulunmadığına dikkat çekildi. 

Nest Foça projoesinde yer alacak sosyal donatılar da tanıtım broşüründe yer aldı. Buna göre, projede plaj alanı, yürüyüş parkuru, açık spor tesisi, sağlık alanı ve otopark alanı gibi pek çok farklı sosyal donatı alanına yer verilecek. 

Foça da yüksek yargı üyeleri için deniz manzaralı kooperatif projesi: 4 ayda 400 bin TL kira getirisi!

Evlerin, sahiplerine inşaatın bitirilmesinden sonra gerçekleştirilecek kura çekimi ile verileceği ifade edilen broşürde, “2024 yılı sezonunda (4 aylık dönemde) bir bağımsız bölümün toplam 400 bin Türk Lirası kira getirisinin olabileceği öngörülmektedir” bilgileri yer aldı. 

Diğer taraftan söz konusu kooperatifin kurucuları arasında; Danıştay üyesi Esat Toklu ile Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Ertuğrul Çekin, Yargıtay Genel Sekreter yardımcısı Ömrü Yılmaz, Anayasa Mahkemesi Raportörü Fatih Torun, Ankara 3. Vergi Mahkemesi Başkanı Ayhan Kolukırık, Ankara 4. Vergi Mahkemesi Başkanı Yusuf Örnek, Ankara Vergi Mahkemesi Üyesi Serkan Baran Altun ve vergi müfettişi Mesud Altundağ gibi isimlerin yer aldığı da ileri sürüldü. 

Proje kapsamında, her üyeye otoparklı, bahçe kullanımlı, panoramik deniz manzaralı, brüt 65 ile 70 metrekare arasında büyüklüğe sahip 2+1 konut verileceği belirtildi. Proje İzmir'e 72 kilometre, Yeni Foça'ya 6 ve eski Foça'ya da 10 kilometre uzaklıkta.

Emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesi komisyondan geçti!

Ev sahibi kiracısını evden nasıl çıkarır? 

1952'de Şişli gecekonducuları Taksim'de protesto mitingi yapacakmış!


Geri Dön