06 / 05 / 2024

Folkart Bornova imar planı değişikliği onaylandı!

Folkart Bornova imar planı değişikliği onaylandı!

Folkart'ın Bornova'da 850 konut ve alışveriş çarşısından oluşan Folkart Bornova projesinin plan değişikliği onaylandı. Yaklaşık 250 milyon liraya mal olacak projeye Mart ayında başlanacak.



Folkart'ın Bornova ağaçlı yol yakınında Kazım Dirik Mahallesi'ndeki 24 bin metrekarelik arazisine yapılan itirazlar dikkate alınarak yapılan imar değişikliği onaylandı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi'nin konut dışı kentsel çalışma alanı olarak belirlenen alanda meydana gelecek yoğun yapılaşmaya yaptığı itiraz nedeniyle konu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gitmişti. Bakanlık itirazların bir kısımmı yerinde bularak yapı yoğunluğu düşürdü. Alanı 2 ve 3'üncü derece iş merkezi olarak planlayan Bakanlık böylece Folkart Bornova'nın önü açmış oldu. 


850 DAİRE, 1 ÇARŞI 

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak hayata geçecek projenin çalışmalarına Mart ayında başlanacağını belirterek, "Toplam 850  dairelik bu dairelik bu projemiz yaklaşık 250 milyon liralık bir yatırım olacak. Şimdiden satış ofisini kurduk ama temel çalışmalarına başlamadık. Bu alanla ilgili ruhsatlandırma çalışmamız sürüyor. Konut ağırlıklı olacak projemizde Mart ayında bir tanıtım yapacağız. Projede 850 konutun yanı sıra küçük de bir çarşı olacak. Standart olarak da açık, kapalı yüzme havuzu, spor salonları yer alacak projemizi 24 ayda tamamlayacağız" diye konuştu. 


Değişiklik Askıya Çıktı

Yapılan plan değişikliği İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün internet sitesinde de yayınlandı. Duyuruda, "Bornova İlçesi, Kazım Dirik Mahallesi, 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli kapıların bulunduğu 5 parsel 'Konut Dışı Kentsel 'Çalışma Alanı'ndan '2. ve 3. Derece İş Merkezi Alanına' dönüştürülmesine ilişkin plan değişikliği teklifi onaylanarak İzmir Valiliği'nde askıya çıkardı. İtirazlar Bakanlığımızca değerlendirilerek, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanmış olup 30 gün süreyle askıya çıkarılmış" denildi. 



Habertürk 


Geri Dön