29 / 04 / 2024

Folkart Narlıdere Evleri'nin yarısı satıldı

Folkart Narlıdere Evleri'nin yarısı satıldı

Sancak Ailesi'nin sahip olduğu Saya Grup bünyesindeki Folkart Yapı AŞ tarafından gerçekleştirilen Folkart Narlıdere Evleri'nin ilk etabı tamamlandı.



2007 yılı ağustos ayında başlayan 120 milyon dolarlık projede toplam 168 lüks konut bulunuyor. Metrekaresi ortalama 4 bin TL'den satışa çıkarılan Narlıdere Evleri'nden 180 ile 480 metrekare arasında normal, dubleks daireler gibi alternatifler bulunuyor. Dairelerin fiyatı 1 ile 2 milyon TL arasında değişiyor. Satışa çıkarılan 168 konutun yarısının satıldığı belirtildi.
Önceki gün gerçekleştirilen toplantıda konuşan Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, projelerinin İzmir'de A plus konut uygulamaları için referans oluşturduğunu kaydetti.

İzmir'de 20 bin aile A plus ev alabilir
Sancak, Türkiye'de A plus olarak değerlendirilen konutların genel konutların yüzde 5'ini oluşturduğu bilgisini vererek yaptıkları araştırmalarda, İzmir'de 20 bin ailenin Folkart Narlıdere Evleri'ni alacak kapasitede olduğu sonucunun ortaya çıktığını kaydetti. "Dolayısıyla İzmir'de A plus konut ihtiyacı devam ediyor" diyen Sancak, projeleri için bugüne kadar 120 milyon dolar harcadıklarını söyledi.
Projede isim yapmış çözüm ortakları ile çalıştıklarını anlatan Sancak, ev sahiplerinin sitenin içinde tüm sosyal ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini belirtti. Sancak, sözlerine şöyle devam etti: "Folkart Narlıdere Evleri'nde yüz tarama sistemi, parmak izi, cep telefonu ile ‘evdeyiz modu'yla konutunuz siz içeri girmeden hazır hale geliyor. Evin kilometrelerce uzağında olsanız bile daire kapınızı açabiliyorsunuz."
Mavişehir'de geçen yıl yapımına başlanan 22 katlı kule tarzındaki projeyi de 15 ayda tamamlayacaklarını ifade eden Sancak, "Folkart Mavişehir'in 14'üncü katında yüzme havuzu, 15'inci katında sosyal tesisler ve 16'ncı katında da yürüyüş parkurları bulunacak" dedi.

Referans

Folkart Tatlıses'le açıldı  İzmir  marka evle tanıştı 9 Mart 2009 Pazartesi, 00:30 EKONOMİ
Folkart Yapı'nın İzmir'de yaptığı Folkart Narlıdere'nin tanıtımı projeden ev alan İbrahim Tatlıses'in de katıldığı gecede yapıldı. A plus projelerde referans noktası olan Narlıdere'de güvenliğe özel önem verildi.

Folkart Yapı'nın inşa ettiği Folkart Narlıdere Evleri'nin birinci etabı Enbe Orkestrası'nın sahne aldığı davetle tanıtıldı. Gecenin onur konuğu Sancak Ailesi'nin lideri ve Hedef Alliance Holding Başkanı Ethem Sancak oldu. Sancak yaptığı konuşmada, en hayırlı insanın çevresine faydalı olan kişi olduğunu belirterek ‘Kuzenim Mesut Sancak, bu işe giriştiğinde önce yanında yoktum. Doludizgin, girişimci ruhuyla ailemizin firar etmiş bir neferi gibiydi. Ancak bugün bu kadar değerli konuğu bir arada görünce ‘Mesut rüştünü ispat etti' dedim' diye konuştu.

İNSANLIĞA HİZMET EDİYORUZ

30 yıldır insanların sağlığına ve güzelliğine değer katmak için markalar yarattıklarını söyleyen Ethem Sancak ‘Rusya'da, Mısır'da, Cezayir'de, Romanya'da gururla Türk markası olarak icraatlar yapıyoruz. Artık Folkart da bizim markalarımızın en değerlilerinden biri olmuştur. Mesut'un başında bulunduğu genç girişimciler ekonomik krize boyun eğmeden çaba gösterdiler ve verdikleri sözü tuttular. Kriz ortamında Mesut Sancak ve ekibi çok daha güzel şeyler yapacak ve bin 400 yıllık ailemizin ismini geleceğe taşıyacak' dedi.

NE İŞ YAPARSAN YAP EN İYİSİ OL

SANCAK ailesinin bin 400 yıllık bir kökene dayandığını belirten Ethem Sancak ‘Benim büyük ailemin tarihten gelen en temel düsturu çevresine faydalı olan insanlar yetiştirmektir. Ailemiz bin 400 yıldır bu düsturla yol alır' dedi. Marka olmanın öneminden bahseden Sancak ‘Ben Mesut'un babasının öğrencisiyim. Rahmetli amcam, bana ‘Ne iş yaparsan yap en iyisi ve marka olacaksın' dedi. Bunun için de iki temel öğe gerektiğini anlattı. Birincisi itibarınız yüksek olacak, onun için de verdiğiniz sözü mutlaka tutacaksınız. Söz namustur, her şeydir. İkincisi ise mutlaka kaliteli ürün üreteceksiniz. Bugün Harvard'da anlatılan marka bilinci, buralardan, 5 bin yıllık geçmişe sahip olan bizim topraklarımızdan çıkma. Kriz ortamında Mesut ve ekibi çok daha güzel şeyler yapacak' dedi.

A plus projede ultra güvenlik kuruldu


FOLKART Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak ise ‘Projemiz, kentimizdeki A Plus konut uygulamaları için referans oluşturdu' şeklinde konuştu. İzmir'in kendi sınıfında en modern ve lüks konutlarının birinci etabını Nisan 2009'da tamamlamayı taahhüt ettiklerini, ancak belirtilen tarihten önce bitirdiklerini vurgulayan Sancak ‘30 bin metrekare alana kurulan ve uluslararası ödüllü mimar Emre Arolat tarafından yapılan proje ile inşa edilen 168 lüks daireyle yeni bir yaşam konsepti sunuyoruz' dedi. Güvenlik sistemlerinde dünya devi Amerikan Honeywell firması ile çalıştıklarını anlatan Sancak ‘Projede yüz tarama sistemi, parmak izi, cep telefonu ile ‘evdeyiz modu ile konutunuz siz içeri girmeden hazır hale geliyor. İstemediğiniz birisi geldiğinde siteye girişini engelleyebiliyorsunuz. 50 noktaya yerleştirilen kapalı devre sistemi ile olumsuz harekette görüntü o noktaya odaklanabiliyor' dedi.

Mavişehir devam ediyor

22 katlı Mavişehir projelerinin 15 ayda biteceğini de ifade eden Mesut Sancak, projenin 14'üncü katında yüzme havuzu, 15'inci katında sosyal tesisler ve 16'ncı katında da yürüyüş parkurunun bulunacağını söyledi.

Star

Tatlıses ilk evi aldı, ikincinin siparişini verdi 9 Mart 2009 Pazartesi, 00:01 EKONOMİ
FOLKART Yapı'nın Ağustos 2007'de 120 milyon dolarlık yatırımla yapımına başladığı ve 30 bin metrekarelik alana kurulan Folkart Narlıdere Evleri'nin birinci etabının tanıtımı nedeniyle düzenlenen gecedeki sürpriz konuk İbrahim Tatlıses oldu.

Projeden İzmir Körfezi manzaralı bir daire satın alan İbrahim Tatlıses, site içerisindeki örnek daireyi gezdi. Fırından buzdolabına kadar tüm detayları inceleyen Tatlıses, daireleri beğendiğini söyledi. Haziranda İzmir'deki dairesine taşınacağını da dile getiren Tatlıses, daire için ne kadar ücret ödediğini ise söylemedi. Folkart Narlıdere'den, ikinci bir daire daha alacağını belirten Tatlıses ‘Tek kusur deniz manzaralı balkonda, jakuzi olması. Ben balkonda jakuziye giremem, ayıp olur' diyerek jakuzinin içeriye alınmasını talep etti. Tatlıses, gecede Enbe orkestrasıyla, Nankör Kedi isimli parçasını da seslendirdi.

ENBE ORKESTRASI KONSER VERDİ

TÜRKİYE'DE lüks konut kavramına yeni bir boyut getiren Folkart Narlıdere Evleri'nin birinci etabının tanıtım gecesinde Enbe Orkestrası'nın konseri de büyük ilgi gördü. Geceye, Hedef Alliance Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ve eşi Nurten Sancak, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve eşi, Aydın Valisi Mustafa Malay, Manisa Valisi Celalettin Güvenç ve eşi, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eşi, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, oda, dernek başkanları ile çok sayıda işadamı da katıldı.


Geri Dön