02 / 05 / 2024

Folkart Towers Çarşı, gelenekseli yıkacak!

Folkart Towers Çarşı, gelenekseli yıkacak!

Günde 20 bin kişinin ziyaret etmesi planlanan çarşıda fizik tedavi merkezinden iş dünyasının buluşacağı sosyal klübe kadar birçok sıra dışı mekanın yanı sıra Türkiye ve dünyanın seçkin restoran, kafe, mağaza zincirleri de yer alacak




Folkart Yapı tarafından inşa edilen İzmir'in ilk karma projesi Folkart Towers, yeni kent merkezi Bayraklı'da hızla yükseliyor. 46 katlı olarak projelendirilen Folkart Towers, tamamlandığında Avrupa'nın en yüksek 5'inci kuleleri olacak. Folkart Towers bünyesinde ofis ve rezidansların yanı sıra, bir de alışveriş merkezi yer alacak: Folkart Towers Çarşı. 

Faaliyete geçtiğinde yaklaşık 4 bin kişinin çalışacağı ve yaşayacağı, günde ortalama 20 bin kişinin girip çıkacağı Folkart Towers bünyesinde konumlanacak Folkart Towers Çarşı'da, banka ve ATM'ler, hipermarket, kuaför gibi temel gereksinimlere yönelik noktaların yanı sıra, Türkiye'nin ve dünyanın seçkin restoran, kafe ve mağaza zincirleri yer alacak.


Marka prestiji

İzmir'in güçlü imajına önemli katkı sağlayacağı öngörülen Folkart Towers, bünyesinde yer alacak çarşı kompleksi ile de yükselen yıldız Bayraklı'yı çok önemli bir cazibe merkezi haline getirecek. 13 bin 500 

metrekare kiralanabilir sosyal alana sahip Folkart Towers, yeşil alanlarla çevrili bir atmosferde, ziyaretçilere açık havada alışveriş keyfini yaşatacak. Kiralanabilir alanlar için talep toplama sürecinin başladığı Folkart Towers Çarşı, kentin her yerinden kolay ulaşım imkanı, taşıdığı Folkart Yapı marka prestiji ve seçkin ziyaretçi profili ile markaların gücüne güç katacak. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak "Projemizin bitmesine az kaldı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Folkart Towers Çarşı hayata geçecek. Şu anda talep toplama sürecimiz devam ediyor. Türkiye perakende sektörünün ilk danışmanlık şirketi olan Retail Vision tarafından Folkart için hazırlanan 'Bayraklı ilçesi ve Folkart Towers'a yönelik perakende ürün ve hizmet beklentisi' raporundan yola çıkarak Türkiye'nin en gözde markalarını Folkart Towers'a kazandırmak için çalışıyor teklifleri ona göre değerlendiriyoruz" dedi. 


Özel rapor hazırlandı

Retail Vision'ın Folkart için yaptığı çalışmanın çıkış noktası, Bayraklı'dan beklentilerin, karşılanmamış ihtiyaçların tespit edilerek Folkart Towers içerisinde yer alan alanların nasıl değerlendirileceğine ilişkin aksiyona dönüştürülebilir bilgi elde etmekti. Bu ana hedef doğrultusunda Bayraklı ve civarında çalışanlardan, Bayraklı adliyesinde çalışan avukatlardan ve Folkart Towers'dan ev ve ofis alanlardan oluşan gruplarla yapılan toplantıların ve  İzmir  çapında yapılan araştırmanın sonuçları rapor haline getirildi. Çarşı rapordan elde edilen sonuçlara göre planlandı.


Neler bulunacak?

* İş dünyasının bir araya gelip kaliteli zaman geçirebileceği bir sosyal klüp,

* Farklı büyüklüklerde toplantı ofisleri, 

* Üst katlarda deniz manzaralı, farlı konseplerde et ve balık restoranları,

* Zeminde yürüyüş parkurları ve su ögelerinin yer alacağı yeşil alanlar, 

* SPA, fizik tedavi merkezi, 

* Kapalı basketbol sahalarını bünyesinde barındıran spor merkezi, 

* Çocuklara ve erişkinlere yönelik oyun alanları.



Yeni Asır


Geri Dön