Ekonomi

Ford 3.000 işçiyi işten çıkarıyor. Hissleri bir anda düştü!

Ford Motor yetkilileri, pazartesi günü yaptığı açıklamada, yaklaşık 3.000 beyaz yakalı ve sözleşmeli çalışanı işten çıkardığını belirtti. İşten çıkarmaların ardından hafta başında yüzde 3,9 oranında değer kaybetti. İşte ayrıntılar.000 maaşlı ve sözleşmeli işçiyi işten çıkarıyor

Ford, ABD, Kanada ve Hindistan'da 3.000 maaşlı ve sözleşmeli işçiyi işten çıkarıyor. The Wall Street Journal'ın bildirdiğine göre, otomobil üreticisi Pazartesi günü çalışanlara işten çıkarmaları onaylayan bir e-posta gönderdi. Temmuz ayında medya kuruluşları, Ford'un odağını elektrikli araçlara kaydırırken 8.000 kadar pozisyon kesmek istediğini bildirdi.


Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford ve İcra Kurulu Başkanı Jim Farley, işten çıkarılan işçilere gönderilen e-postada, "Bu geleceği inşa etmek, bir yüzyıldan fazla süredir faaliyet gösterdiğimiz yolun neredeyse tüm yönlerini değiştirmeyi ve yeniden şekillendirmeyi gerektiriyor" ifadelerine yer verdi.

Ford , birçok küresel otomotiv üreticisi gibi, Tesla şirketi ile olan satış makasını kapatmak için elektrikli araç üretimini ön plana çekmiş durumda. Bu amaçla elektrikli araçların üretimi için ciddi bir bütçe ayırmış durumda.

 Şirket, 2026 yılına kadar yapmayı planladığı 2 milyon dolarlık küresel satış hedefi geliştirmek için , yaklaşık 50 milyar dolar harcayacağını söyledi.

İcra Kurulu Başkanı Jim Farley, bu yılın başlarında şirketi, birini elektrikli araçlar üretmek ve ileri teknolojilere odaklanmak, diğerini ise geleneksel içten yanmalı araç hatlarını işlemek ve geliştirmek için ayrı bölümlere ayırdı.

Bay Farley, yakın zamanda Ford'un çok fazla çalışanı olduğunu ve mevcut işgücünün elektrikli, yazılım yüklü araç portföyüne geçiş için gereken uzmanlığa sahip olmadığını söyleyerek, işten çıkarmalara sebep gösterdi.

BİM Salı aktüel kataloğu belli oldu! Bugün BİM'de neler var? İşte BİM 23 Ağustos 2022 aktüel ürünler fiyat listesi

Vatandaşlar borçlarını ödeyemiyor! İcra dosya sayısı 25 milyona yaklaştı

 

Benzine zam geldi! Fiyatlar yine değişti! Opet, Total, PO, Shell ve BP 23 Ağustos 2022 fiyat listesi...