Genel

Formula 1, Viaport AVM'ye yaradı

İstanbul'da hafta sonu yapılan Formula 1 yarışlarından kârlı çıkan Viaport alışveriş merkezi oldu

Yabancı tur gruplarının da akın ettiği merkez, pazar günü 192 bin 316 kişiyi ağırladı. İstanbul Kurtköy'deki alışveriş merkezi, 8 bin metrekarelik alanda açılan ve 15 gün devam edecek olan Shopping Fest ile Formula 1 yarışları sayesinde hafta sonunu 275 bin 666 ziyaretçi ile noktaladı. 15 Ağustos 2008'den bu yana en yüksek ziyaretçi rakamına da ulaşıldı.
Zaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Formula 1 yarışları Via/Port'a yaradı

Via/Port, F1 ve Shopping Fest Alışveriş Festivali nedeniyle pazar günü ziyaretçi rekoru kırdı. Yabancı tur gruplarının da akın ettiği Via/Port'a bir günde 192 bin kişi geldi

Kurtköy'de bulunan Türkiye'nin `outlet' konseptli en büyük  alışveriş merkezi Via/Port, 6-7 Haziran günlerini rekorla kapattı. Via/Port üst katındaki 8 bin metrekarelik alanda açılan, 15 gün devam edecek olan Shopping Fest ve Formula 1 yarışlarının etkisiyle  hafta sonunu toplam 275 bin 666 ziyaretçi ile noktaladı. Via/Port 7 Haziran Pazar gününü tam 192 bin 316 kişi ile kapatarak açıldığı 15 Ağustos 2008'den bu yana en yüksek ziyaretçi rakamına da ulaşmış oldu.
AVM sektöründe yapılan en farklı ve en büyük çaplı alışveriş festivali Via/Port Shopping Fest, 6 Haziran'da başladı. Bahçe mobilyalarından motosiklete, bisikletten hobi ve denizcilik malzemelerine yaz tatilini renklendirecek her şeyi tek çatı altında tüketicilerle buluşturan Shopping Fest, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 100'e yakın firmanın yer aldığı festivali, Cumartesi ve Pazar günü yaklaşık 75 bin 681 kişi gezdi. Açık konseptteki Via/Port Alışveriş Merkezi'nin üst bölümündeki kapalı alanında gerçekleşen festival, katılımcı firmaları da memnun etti.

F1'den çıkan Via/Port'a koştu
Via/Port hem Shopping Fest'in hem de F1'in etkisiyle hafta sonunu rekor ziyaretçi ile kapattı. F1 izleyicileri yarış öncesi ve sonrasını Via/Port'ta gezerek değerlendirmeyi seçti. Hem Türk izleyicilerin hem de yabancı grupların geldiği Via/Port'un tüm otopark alanları sabah saatlerinden itibaren hınca hınç doldu. Özellikle Fransa'dan gelen 52 kişilik Renault çalışanları formaları ve sempatik tavırlarıyla Via/Port ziyaretçilerinin de ilgisini çekti. Bu arada F1 yarışı Via/Port dev ekrandan canlı olarak yayımlandı. (Radikal)

F1 doping oldu, bir günde 192 bin kişi geldi

Kurtköy'de bulunan outlet konseptli alışveriş merkezi (AVM) Via/Port, F1 ve shopping Fest alışveriş Festivali nedeniyle 8 Haziran ziyaretçi rekoru kırdı. Yabancı tur gruplarının da akın ettiği Via/Port, üst katındaki 8 bin metrekarelik alanda açılan, 15 gün devam edecek olan Shopping Fest ve Formula 1 yarışlarının etkisiyle hafta sonunu toplam 275 bin 666 ziyaretçi ağırladı.100'e yakın firmanın yer aldığı festivali, cumartesi ve pazar günü yaklaşık 75 bin 681 kişi gezdi. F1 izleyicileri yarış öncesi ve sonrasını Via/Port'ta dolaşmayı tercih etti. Hem Türk izleyicilerin hem de yabancı grupların geldiği alışveriş merkezinin tüm otopark alanları sabah saatlerinden itibaren doldu. Via/Port dev ekrandan canlı olarak yayınlanan F1 de ilgiyle izlendi.

Hürriyet

F1'den çıkan alışverişe gitti, Via/Port ziyaretçi rekoru kırdı

FORMULA 1 ING Türkiye Grand Prix'si aynı zamanda perakende sektörüne de yaradı.Kurtköy'deki Via/Port outlet alışveriş merkezi bir günde 192 bin 316 kişi ağırlayarak haftasonu ziyaretçi rekoru kırdı. Haftasonunda toplam ziyaretçi sayısı 275 bin 666'ya ulaşırken alışveriş merkezi açıldığı 15 Ağustos 2008'den bu yana en yüksek ziyaretçi rakamına pazar günü ulaşmış oldu. Via/Port Genel Müdürü Bülent Kural, tüm otopark alanlarının sabah saatlerinden itibaren hınca hınç dolduğuna dikkat çekerek, F1 takımlarının yarış sonrası merkeze geldiğini ifade etti. Kural,F1 yarışlarıyla birlikte 6 Haziran'da başladıkları alışveriş festivalinin de önemli bir hareket yarattığına dikkat çekerek, ' Festivali iki günde 75 bin kişi gezdi' dedi.

Vatan