02 / 05 / 2024

Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park ihalesini alan şirket belli oldu!

Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park ihalesini alan şirket belli oldu!

İstanbul Tuzla’da yer alan ve daha önce birçok kez Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park'ın ihalesini alan firma belli oldu. İhaleye tek başına giren Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş., pistin 30 seneliğine işletme hakkına sahip oldu.



Formula 1 pisti olan İstanbul Park'ın ihalesini Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş. aldığı açıklandı.  İstanbul Tuzla'da 2003 yılında yapılan ve 2005 yılında ilk Formula 1 yarışlarının yapıldığı İstanbul Park Pisti için dün saat 15.00'da ihale yapıldığı belirtildi.

Üsküdar'da bulunan Vakıflar İkinci Bölge Müdürlüğü'ndeki yapılan ihaleye Can Holding bünyesindeki Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş. adlı firma tek başına katıldı. Firma müdürlük görevlilerine 30 seneliğine işletmek için fiyat teklifte bulundu. Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş. sunduğu teklifi ve şartlar değerlendirilerek kabul edildi.

Öte yandan, içinde Formula 1 pistinin de yer aldığı İstanbul Park, özel bir firmaya 30 seneliğine kiralanmış olduğu kaydedildi. Böylece, 2.166.098,15 metrekare alana sahip olan İstanbul Park içerisinde Formula 1 pistinin yanı sıra, alışveriş merkezi ve macera park da yer alıyor.

2026'DA FORMULA 1 YARIŞLARININ İSTANBUL'DA YAPILMASI TAAHÜDÜ SUNULMUŞTU

Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul Park'ın işletmesini alan şirketin Formula 1 yarışlarının 2026 yılında İstanbul'da yapılmasını taahhüt edeceğini duyurmuştu. 30 yıllığına pisti kiralayan şirketin 2026 yılında Formula 1 yarışlarının İstanbul'da yapılması taahhüdünü yerine getirmesi bekleniyor.

Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park ihalesini alan şirket belli oldu!

Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş'nin Can Holding bünyesinde olan bir şirket olduğu öğrenildi. Can Holding'in internet sitesinde yer alan ve kurucusu Zamanhan Can ile holding başkanı olarak ise Kemal Can olduğu kaydedildi.  Ayrıca, Can Holding bünyesinde Doğa Koleji ve Bilgi Üniversitesi gibi eğitim kurumlarını da bulundurmakta. 

İstanbul Formula 1 sahasının ihalesi yapılacak! İstanbul Formula 1 sahası ihalesi için "F1" şartı! 

İstanbul Park pisti için ihale süreci başlatıldı! İhalenin tahmini bedeli 117.8 milyon dolar!

İstanbul Park tahliye ediliyor! Yıl sonunda boş olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecek!

Bankaların yarışı bir anda formüle 1'e döndü! İş Bankası ve Ziraat derken Akbank da arkadan atak yapıp açıkladı


Geri Dön