02 / 05 / 2024

Forum Gaziantep 3 bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak!

Forum Gaziantep 3 bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak!

Multi Development'in 120 milyon Euro yatırımla Gaziantep'te hayata geçireceği Forum Gaziantep, Antep'in en büyük AVM'si olma özelliğinin yanında 3 bin 500 kişiye istihdam imkanı tanımasıyla da dikkat çekiyor..



TÜRKİYE'DEKİ 'Forum' alışveriş merkezlerinin yatırımcısı olan Multi Corporation'ın yüzde 100 iştiraki, Multi Development Türkiye, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki ilk Forum Alışveriş Merkezi'ni 3 Ekim Perşembe günü Gaziantep'te açacak. 120 milyon Euro yatırım bedeline sahip olan AVM, 3.500 kişiye istihdam sağlayacak. Alışveriş merkezinin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Multi Development Türkiye Üst Yöneticisi Hulusi Belgü, ilin en büyük AVM yatırımını gerçekleştirdiklerini söyledi. Forum Gaziantep hakkında bilgi veren Belgü "Bölgenin en büyük sinema kompleksi olacak olan 11 salonlu Cinemaximum, şehir halkıyla ilk kez buluşacak olan Koçtaş, Mediamarkt ve Boyner'in yanı sıra 120 ulusal ve uluslararası markaya ev sahipliği yapacak. 


Starbucks, Migros, Boyner, Yargıcı, Mango, Teknosa gibi Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen markalarını buluşturan Forum Gaziantep, 3 katta toplam 44 bin metrekare kiralanabilir alanda hizmet verecek" diye konuştu. 

Yeni yatırımlar geliyor 2004 yılından bu yana toplam yatırım değeri 3.4 milyar Euro'ya ulaşan, 9 ayrı kentte 10 AVM hayata geçirdiklerini söyleyen Belgü, Anadolu'da çok ciddi yatırım fırsatları bulunduğunu söyledi. "3'ü inşaat 2'si geliştirme aşamasında olan 5 yeni projemiz daha var" diyen Belgü şöyle devam etti: "Adana, Diyarbakır, Çanakkale, Çorum ve Elazığ'daki Forum Tarla Anadolu'ya yaklaşık 800 milyon Euro daha yatırım yapacağız. Böylece 2004'ten bu yana Türkiye genelinde yapılan yatırım tutarı 4.2 milyar Euro'ya ulaşacak. 2014 sonunda Türkiye'de 16 Forum AVM, 961 bin metrekarelik kiralanabilir alan, 2 bin 615 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz." 

»ekonomiservisi


Star


Geri Dön