01 / 05 / 2024

Forum İstanbul'daki Genç Girişimciler Yarışması sonuçlandı!

Forum İstanbul'daki Genç Girişimciler Yarışması sonuçlandı!

Boğaziçi Üniversitesi mezunu Asaf Osman çeken   œçayname adlı projesi ile Forum Genç Girişimciler Yarışması"nın birincisi oldu. çeken, Forum İstanbul"un desteğiyle projesini hayata geçirecek



 Forum İstanbul Alışveriş Merkezi"nin düzenlediği œForum Genç Girişimciler Yarışması sona erdi. Forum İstanbul"un perakende sektörüne yenilikçi fikirler kazandırmak, genç girişimcileri desteklemek amacıyla düzenlediği yarışmaya 284 kişi katıldı. œEn İyi Geçici Kiralama kategorisinde ödüle değer proje bulunamazken, œEn İyi Perakende kategorisinde değerlendirilen projeler arasından Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Bölümü"nden mezun, 29 yaşındaki genç girişimci Asaf Osman çeken"in, œçaynağme adlı projesi birinci oldu.    
Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı, TEKNOSA Genel Müdürü Mehmet Nane, Boyner Genel Müdürü Aslı Karadeniz, Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, Milliyet Gazetesi Yazarı Fatoş Karahasan, Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Başkanı İsmail Haznedar, Mimar Serhan Gürkan ve Forum İstanbul Genel Müdürü Joao Xavier"den oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda yarışmada birinciliği elde eden Asaf Osman çeken"e Forum İstanbul Alışveriş Merkezi"nde 30 ila 50 metrekare büyüklüğünde bir mağaza tahsis edilecek. Proje sahibinin açacağı mekanın ısıtma, soğutma, aydınlatma, elektrik, sıva, boya ve zemin hazırlığı gibi altyapı çalışmalarını üstlenen Forum İstanbul, girişimciye mağaza hazırlıklarında kullanmak üzere toplam 3000 Euro değerinde operasyonel destek de sağlayacak.
Türk Sanat Müziği nağmeleriyle çay servisi
Asaf Osman çeken"in Boğaziçi Üniversitesi"nde Psikolojik Danışmanlık bölümünde okuduğu dönemde geliştirdiği çaynağme, çay seromonisinin Türk Sanat Müziği konseptiyle birleştirildiği özel bir proje.
çaynağme"de Asaf Osman çeken"in   kendi hazırladığı özel aromalı çay karışımlarının yanı sıra dünyada çeşitli ülkelere özgü yöresel çay çeşitleri de bulunacak. çayların demlenme süreleri önemli olduğundan, mekanda çay servisi çaynağme logolu küçük bir demlik, fincan ve kum saati ile yapılacak. Birbirinden farklı lezzetteki özel çaylar, çay felsefesi ve çay kültürünün yaşatıldığı özel bir atmosferde tüketiciye ulaşacak.   Her bir çayın ayrı bir makamının ve isminin olduğu çaynağmede mağazaya gelen müşteriler çaylarını, harmanın içeriğine göre seçebileceği gibi, o makamın uyandırdığı duyguyu dikkate alarak da çay seçimi yapabilecekler. çay keyfine Türk müziğinin nadide eserlerinin eşlik ettiği çaynağme"de müşteriler, mağazada çalan eserlerin hangi makamda olduğunu duvardaki ekrandan takip edebilecek. Dileyenler mağazada bulunan kütüphaneden kitap alıp okuyabilecek.   çaynağme"de demlikten fincana, çay bardağından tea infuser"a; kum saatinden, kupa, süzgeç ve termos bardaklara kadar her türlü çay aksesuarlarının yanı sıra çay satışı da gerçekleşecek.


Geri Dön