27 / 04 / 2024

Forum Kayseri AVM, 21 Aralık'ta açılıyor! Kayseri'ye 250 milyon Euro'luk yatırım!

Forum Kayseri AVM, 21 Aralık'ta açılıyor! Kayseri'ye 250 milyon Euro'luk yatırım!

Türkiyedeki Forum Alışveriş Merkezlerinin geliştiricisi ve yöneticisi Multi Development Türkiye, heyecanla beklenen yeni alışveriş merkezi Forum Kayserinin kapılarını yarın açıyor. Açılıştan önce İstanbulda düzenlenen basın toplantısında basına tanıtıldı



Avrupa ve Türkiyenin Alışveriş Merkezi sektörü lideri Multi Development Türkiye ve Union Investment işbirliği ile hayata geçirilen Forum Kayseri projesi 21 Aralık 2011de kapılarını açıyor.

Forum Kayseri 150.000 metrekare inşaat alanı, 65.000 metrekare kiralanabilir alan ve 2.000 araç kapasiteli otoparkıyla, 250 milyon Euroluk yatırım değerine sahip

Toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Multi Development Türkiye CEOsu Hulusi Belgü, Multi Development Türkiyenin 2004 yılından bu yana Forum Alışveriş Merkezleri markasıyla Türkiye alışveriş merkezi yatırım sektörünün lideri konumunda bulunduğunu belirterek, Türkiyedeki 10. Projemiz olan Forum Kayseriyi Kayserililerle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. 21 Aralık 2011 Çarşamba günü görkemli bir törenle kapılarını açacağımız Forum Kayseri, yaklaşık 250 milyon Euroluk yatırım değeriyle, Kayserinin uluslararası standartlardaki alışveriş ve sosyal buluşma merkezi olacak. 150.000 metrekare inşaat alanı, 65.000 metrekare kiralanabilir alanı ve 2.000 araç kapasiteli otoparkı bulunan projemiz, Kayserililerle buluşuyor dedi. Uluslararası alanda pek çok prestijli ödülün sahibi olan Forum Alışveriş Merkezlerinin bulundukları kentin vazgeçilmez değerleri arasında yer aldığını söyleyen Belgü, imza attıkları tüm projelerin hem bulundukları şehre, hem de çevresine önemli katkılar sağladığını da belirtti.

Multi Development Türkiye ve Union Investment İşbirliğindeki 2. proje

Toplantıya katılan Union Investment Real Estate GmbH, Varlık Yönetimi ve Alışveriş  Merkezlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lars Richter de Forum Kayseri, Türkiyede Multi Development ile beraber gerçekleştirmekten gurur duyduğumuz ikinci alışveriş merkezi yatırımımız. Bu yatırım, diğer ülkelerde de başarıyla uyguladığımız, orta ölçekli merkezlerde dominant bir pazar konumu ile temel ürünlerin oluşturulmasına odaklanma yönündeki stratejinin altını çizmekte. Bu stratejinin başarısını kanıtlayan unsurlardan biri de Forum Kayserinin, açılış tarihi itibarı ile neredeyse tamamen kiralanmış olmasıdır; bu da UniImmo: Europa yatırımcılarının istikrarlı nakit akışları bekleyebileceği anlamına gelmektedir dedi.

Union Investmentın, Forum Kayseri geliştirme projesini, gayrimenkul fonu UniImmo: Europa için 2007de iktisap ettiğini söyleyen Richter, Forum Kayseriye ilave olarak, Türkiyede perakendeye yönelik üç gayrimenkule daha sahip olduklarını, bunların toplam değeri 452,2 milyonu bulan Forum Mersin ve İstanbulda yer alan iki Media Markt satış noktası olduğunu belirtti. Richter, hâlihazırda, Union Investmentın portföyünde toplam alanı 1,376,000 m2 ve mevcut piyasa değeri 5.2 milyar olan 32 alıveriş merkezinin yer aldığının altını çizdi.

Şimdi Alışveriş Merkezi yakında, Rezidans ve Otel projeleri

İnşasına 2008 yılında başlanan ve yaklaşık 1.200 günde tamamlanan Forum Kayserinin 3.000 kişiye doğrudan iş olanağı sağladığının altını çizen Hulusi Belgü, Forum Kayseri bizim için çok özel bir proje. Şu anda Kayseride uluslararası standartlarda mimarisinden markalarına kadar farklılığını ve özel kimliğini hissettiren bir Alışveriş Merkezi hayata geçirdik. Ayrıca Forum Kayserinin farklılaştığı bir diğer nokta da şöyle; Forum Kayserinin bir rezidans ve otel ile birlikte planlanmış bir proje olması... Bu da Forum Kayseriyi bir alışveriş merkezinden öte, çok amaçlı bir projeye dönüştürüyor. Bu şekilde Forum Kayseri alışveriş, rezidans ve otel kompleksi olarak yalnızca şehre değil, iç ve dış turizme de modern imkanlarıyla hizmet verecek diye konuştu.

Forum Kayseri mimari özellikleriyle de Kayseri ile uyum içinde

Diğer Forum Alışveriş Merkezlerinde olduğu gibi Forum Kayseri de şehrin mimari kimliğini yansıtan özellikler taşıyor. Tüm mimari tasarımlarının Multi Corporationın iş ortaklarından T&T Design tarafından yapıldığı Alışveriş Merkezinin, ana cephelerinde ve iç mekanlarında yerel Kayseri taşları kullanılırken, yine yerel mimariye özgü kemer ve kubbeler ile tasarım zenginleştirilmiştir. Forum Kayseride tüm bunların yanı sıra geleneksel çarşı konseptinde modern mağazaların  bir araya getirildiği özel bir koridor yaratılarak, Kayserinin yerel dokusu proje içinde de yansıtılmıştır.

Kayseri için yepyeni markalar Forum Kayseride !

65.000 metrekare kiralanabilir alanı ile 200den fazla ulusal ve uluslararası markaya ev sahipliği yapacak olan Forum Kayseri, Migros, Koçtaş, Media Markt, Cinebonus, YKM, Boyner, C&A, LCW, Flo, Koton, M&S gibi birçok ünlü markayı Kayserililerle buluşturuyor. Bununla birlikte Media Markt, Deriden, Timberland, Starbucks, Bodyshop, Bilstore, C&A, Beymen Club, Parla, Vepa62, New Balance, Home Store, Swarovski gibi markalar da ilk kez Kayserililer ile buluşacak. Zengin yemek alanıyla da göze çarpan Forum Kayseride, her damak zevkine uygun çeşit sunabilecek 26 kafe ve restoran markası bulunuyor.

Forum Kayseri Kayserililerin eseri

Forum Kayseri projesinin Kayserililer için de çok özel olduğunu ve başından itibaren şehir ve insanlar arasında bir bağ kurulduğunu ifade eden Belgü, süreci şöyle özetledi: Proje ilk aşamasından itibaren Kayserililerin istekleri ve tercihleri ile şekillendirildi. Proje aşamasında 3 alternatif konsept geliştirdik. Geliştirilen konseptler Kayserililerin beğenisine sunularak en çok oyu alan proje hayata geçirildi. Bu süreçte bizler de Kayserili olmanın farklılığını gördük ve reklam konseptimizi Kayserililerin kendine özgü özelliklerinden yola çıkarak hazırladık. Ve bu konseptleri de yine Kayserililerin anlatmasını istedik. Bu fikir reklam kampanyamızı da şekillendirdi. Facebook üzerinden Forum Kayseri Reklam Yıldızlarını Arıyor yarışmasını başlattık. Forum Kayseri Reklam Yıldızı olmak üzere başvuru yapan kişilerle deneme çekimleri gerçekleştirildi. Ardından çekilen fotoğraflar için Kayseri Facebook sayfası üzerinden halk oylaması yapıldı ve en fazla oy alan 11 Kayserili Forum Kayserinin Reklam Yıldızı oldu. Bu şekilde Forum Kayserinin reklam yıldızlarını, halkın arasından, Kayserililerden seçmiş olduk.  Reklam yıldızlarımız çekimler için İstanbula getirildi. İstanbuldaki çekimlerde hem keyifli bir projeye imza atıldı hem de katılımcılar İstanbulu farklı bir deneyimle yaşama fırsatı yakaladı. Bundan sonra da ileriye dönük etkinlik ve projelerimizde onlarla birlikte çalışmak hedefindeyiz. Her şeyi Kayserililerin tercih ve beklentilerine göre organize etmeye çalışıyoruz.

Çevre dostu proje Forum Kayseri

Forum Kayseri projesinin çevre dostu bina sertifika sistemi olan Breeam Sertifikası kriterlerine göre planlandığını ve inşa edildiğini söyleyen Hulusi Belgü, Forum Kayseri, Avrupa sandartlarında  karbon salınımını esas alan, enerji tüketimini en aza indirecek, ozon dostu elektro-mekanik  sistem seçimleri ile ziyaretçilerine ve kiracılarına  yarar sağlayacak bir altyapıda hazırlandı. Bina oturumu dışındaki alanlarda, yaya hareketini sağlayacak nitelikte dolaşım yolları ve yeşil alanlar oluşturduğumuz Forum Kayseri projesinde, kentte bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması anlayışına paralel olarak, proje alanında korunaklı özel bisiklet park  alanlarına da yer verdik. Projede sulama sisteminden en verimli şekilde faydalanmak ve su tüketimini azaltmak  amacıyla sisteme nem ve yağmur sensörleri entegre edilirken operasyon sürecinde bina içi üretilen atıkların geri dönüşümünün sağlanması amacıyla gerekli olacak tüm altyapı sistemleri oluşturuldu. Tüm bunların yanı sıra, Forum Kayseri inşaat sürecinde saha organizasyonunu çevreye rahatsızlık vermeyecek şekilde hazırladık ve sahada oluşan atıkların atık yönetim planına uygun biçimde saha dışına alınarak değerlendirilmesini sağladık. dedi.


Geri Dön