28 / 04 / 2024

Forum Kayseri AVM'nin temeli atıldı!

Forum Kayseri AVM'nin temeli atıldı!

Kayseri kent merkezinde yıkılan Atatürk Stadı'nın yerine kurulacak dev alıveriş merkezinin temeli atıldı



Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüpoğlu, 250 milyon Euro'luk yatırımla hayata geçirilecek projenin 2011'in 2'nci çeyreğinde Kayserililerle buluşacağını ifade etti. Kayseri'de, yıkılan Atatürk Stadı'nın yerine Hollanda merkezli Multi Turkmall firması tarafından 250 milyon Euroya yapılacak olan Forum Kayseri Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüpoğlu, Kayseri kent merkezinde yıkılan Atatürk Stadı'nın yerine kurulacak, yeni bir Forum AVM projesinin detaylarını paylaştı. 250 milyon Euro'luk yatırımla hayata geçirilecek projenin 2011'in 2'nci çeyreğinde Kayserililerle buluşacağını belirten Eyüpoğlu, yeni projenin şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. "200 milyon Euro'luk yatırımla gerçekleştirilecek Forum Kayseri'yi 75 bin 500 metrekarelik alan üzerine inşa edeceğiz. Forum Kayseri, içinde hipermarketi, ulusal ve uluslararası markaları, sinema salonları ve 2 bin araçlık kapalı otoparkıyla kenti Orta Anadolu'nun çekim merkezi yapacak. Projede Kayseri'nin taşlarını kullanacağız. Yerel mimariye özgü kemerleri ile modern ve geleneksel yapıyı bir araya getireceğiz. Merkezin içindeki her bir bölüm farklı özellikler taşıyacak. Merkezin içinde 200 mağaza olacak. Yaklaşık 2 bin 500 kişiye iş imkânı doğacak. Merkezi 2011 yılının 2. çeyreğinde hizmete sunacağız." dedi.

Bugüne dek Türkiye'de 4 milyar Euro'ya yakın yatırım yaptıklarını, 55 bin kişiye iş imkanı sağladıklarını ve böylece son 10 yılda Türk ekonomisine ciddi katkı yaptıklarını bildiren Eyüboğlu, Forum Kayseri projesinin Forum Marmara projesinden sonra bu yıl yapımına başladıkları 2. proje olduğunu ve yatırımlarının süreceğini belirtti.

ANADOLU'NUN CAZİBE MERKEZİ
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de zorluklarla da olsa yeni bir projenin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kayseri'nin son dönemde önemli projeleri hayata geçirerek Orta Anadolu'nun cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Özhaseki, "Önceden Avrupa ülkelerinde gıpta ederek gezdiğimiz yerleri şehre bir bir kazandırıyoruz. Bu temel attığımız alanda 40-50 yıl önce yapılmış gecekondu görünümlü stad vardı. Ancak, başlattığımız dönüşüm projesi ile eski stadın yerinde böylesine modern merkezlerin yapılmasını sağladık. Eski stadın yerini çok zor şartlar altında aldık. O zaman stad arazisi için bize 71 milyon TL değer biçmişlerdi. Biz o arsayı 100 milyon TL'ye sattık. Oradan elde ettiğimiz gelirle de 10 tane spor tesisi yaptık. Kadir Has Stadı milli maçlara ev sahipliği yapmaya başladı." diye konuştu.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel ise Türkiye ekonomisine duydukları güven çerçevesinde yatırımlarını sürdürdüklerini ifade etti. Konuşmaların ardından Başkan Mehmet Özhaseki, Levent Eyüboğlu, Otto Nagel ile birlikte törende bulunan Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Union İnvestment Proje Direktörü Bernd Dahgruen ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç birlikte çekiçle butonlara vurarak temel atma işlemini gerçekleştirdi.
Yeni Şafak


Geri Dön