Genel

Forum OYIA ortaklığı Yorum İstanbul Evleri'nin temeli oldu!

Kuzey Afrika ’nın en büyük alışveriş merkezi projesi olan Forum OYIA ile Libya ’da başlayan   Yorum İnşaat ve Turkmall ’ın iş ortaklığı, Bayrampaşa ’da 100 milyon dolarlık proje ile realize oldu

Kuzey Afrika 'nın en büyük alışveriş merkezi projesi olan Forum OYIA ile Libya 'da başlayan   Yorum İnşaat ve Turkmall 'ın iş ortaklığı, Bayrampaşa 'da 100 milyon dolarlık proje ile realize oldu. şžirketlerin yakaladığı sinerji “neden birlikte konut projeleri de   üretmeyelim ” evresine geçince 558 konutluk Yorum İstanbul Evleri 'nin temelleri atıldı.

Yorum İnşaat ve Turkmall ortak girişiminin ilk girişimi projesi olarak Bayrampaşa Forum AVM ile aynı lokasyonda temelleri atılan Yorum İstanbul Evleri aynı zamanda yapılacak 10 bin konutun öncüsü olma ve Bayrampaşa Forum İstanbul 'un hemen arkasındaki arazide yer alması ile de aynı zamanda bölgedeki ilk markalı konut olma özelliğini de taşıyor.

AVM ile yakınlık konsepti
Özellikle Yorum İstanbul Evleri projesinde birbiriyle doğru ilişkilendirilmiş alışveriş merkezi ile konut projesi yapma isteği ile yola çıktıklarını ve bunu büyük ölçüde başardıklarını belirterek sözlerine başlayan Yorum Istanbul proje Koordinatörü Cenk Biber, “Artık AVM 'ler ve konutu birbirinden ayırmak zorlaşıyor. Ayrıca değer yarattığı içinde bu değerden faydalanmak istedik. Alışveriş merkezleri hayata geçtiğinde çevresindeki konutların değeri artmakta. Biz bunu geçmişte yaptığımız alışveriş merkezi projelerimizde de gördük. Sahip olduğumuz bilgi birikimini burada kullanmak istedik ” şeklinde konuşuyor.

Yorum İnşaat ve Turkmall ortak girişiminin hedefini 5 yılda 10 bin konut üretmek olarak belirlediklerini dile getiren Biber, İstanbul 'da 10 proje hedeflerken Riva 'dan Silivri 'ye kadar Asya ve Avrupa yakasında şehir merkezleri ve gelişen bölgelerde çok sayıda proje hayata geçirmek için çalışmalarımıza devam etiklerini altını çizdi.

Alışveriş merkezi ile doğru ilişkilendirilmiş   bir konut projesi olarak kurgulandıklarını belirten Biber, “Mevcut durumda Bayrampaşa ve civar bölgesinin nitelikli konut projelerine ihtiyaç duyduğunu incelemelerimiz sonucu tespit etmiştik. Özellikle bölgenin şehir merkezinde yer alması ve dönüşüme açık büyük parsellerin bulunması yatırımlar açısından önemli kriter oldu ” diye konuştu.


Yorum İnşaat ile Turkmall Ortak Girişimi 'nin ilerleyen dönemlerde gerçekleştireceği 10 bin konutluk projelerden ilki olan Yorum İstanbul Evleri 'nin arazi büyüklüğü 21 bin 182 metrekare. Satılabilir alanı 51 bin 962 metrekare olan Yorum İstanbul 'da 16 bin 500 metrekare yeşil alan bulunuyor.

Bayrampaşa 'da Forum İstanbul 'un hemen yanı başında yer alan proje 558 daireden oluşuyor. 18 ayda bitirilmesi planlanan projede, 62 metrekareden 143 metrekareye, bahçe katından 3+1 dubleks ve teraslı dairenin yer aldığı çok geniş seçenekler sunuluyor.

2011 yılı için Türkiye için öngörülen büyüme tahmininin yüzde 4.5 olduğunu ve bunun da ekonomik toparlanma anlamına geldiğini kaydeden Biber, “Bu çerçevede inşaat sektörünün gelişimine bakarsak geçmiş yıllarda olduğu gibi sektörün büyüme hızı, ekonominin büyüme hızının üzerinde gerçekleşiyor ” dedi.

Konut talebinde son birkaç yıldır belirgin bir artış olduğunu vurgulayan Biber, “Nitelikli konut ihtiyacının fazla olması nedeniyle, konuta olan talebin önümüzdeki dönemde artan bir hızda devam edeceğini ön görmekteyiz. Bizde İstanbul 'da her yıl artan bu konut ihtiyacının5 yıllık bir süre içinde 10 bin konutluk kısmına talibiz ” dedi.

Her aile için 15 fidan
Yeşilin her geçen gün azaldığı dünyamızda yeni yeşil alanlar yaratma sorumluluğunu üstlenerek binlerce ağaçla doğaya yeni bir soluk kazandırmayı hedefleyen Yorum İstanbul, konut alacak olan her aile için Kemerburgaz 'daki 9 bin ağaçlık Yorum İstanbul Ormanı 'nda 15 fidan dikiyor.