17 / 05 / 2024

Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali başlıyor!

Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali başlıyor!

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali, 17 Ekim – 18 Kasım tarihleri arasında pek çok sergi, etkinlik, ve gösteri ile Beşiktaş'ta gerçekleştirilecek. Peki festivalde kimler var? İşte detaylar...



Beşiktaş’ın meydanlarına kurulacak olan festival, dev açık hava sergileri ile milyonlarca kişiyi fotoğraf sanatı etrafında buluşturacak. Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali aynı zamanda, “Şehirler ve Hikayeler” teması çerçevesinde, şehirlerin ve insanların hikayelerini fotoğraflarla öyküleştirecek. Beşiktaş Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle;


"Türkiye’de yeni bir fotoğraf festivali dönemi başlıyor. Doğuyla batı, klasikle modern, ustayla öğrenci arasında bir köprü inşa ediyoruz ve Fotoİstanbul’la beraber yıllar boyu sürecek bir uluslararası fotoğraf buluşmasını İstanbul’da sahneliyoruz.


Fotoİstanbul’un küratörleri 21. Yüzyıl Türkiye Fotoğrafı için yollara yeni taşlar döşüyor. Fotoğraflar yüzyıllık, terkedilmiş bir yetimhanede, taşınabilir konteynerlerde ve sokaklarda sergileniyor. 20. Yüzyıla damgasını vuran fotoğrafçılardan William Klein’la, Boğaz kıyısında buluşuyoruz ve Klein’ın çığır açan şehir çalışmasını sunuyoruz: Roma, New York, Tokyo ve Moskova.


Festival Murat Germen, Christopher Anderson, Ozan Sağdıç, Yuri Kozyrev, Jamie Wellford, Bieke Depoorter, İlker Gürer, Julianna Beasley, Yusuf Darıyerli, Matt Stuart, Seiji Kurata, Michael Ackerman, Gohar Dashti, Teun van der Heijden, Harald Menk, Laura El-Tantawy, Sinem Dişli, Tiny Collective, Sasan Abri, Gökşin Varan, Ata Kam ve daha pek çoklarına ev sahipliği yapıyor.



Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali başlıyor!



Fotoİstanbul 50’den fazla sergi, 80 slideshow, 6 workshop içeriyor. Sanatçıların, eğitimcilerin, tasarımcıların ve editörlerin vereceği konferanslar ve katılanların portfolyo değerlendirmeleri de Türkiye’nin ve İstanbul’un göreceği en etkileyici festival olan Fotoİstanbul’un kapsamında yer alacak."


Web: www.fotoistanbul.org


Geri Dön