29 / 04 / 2024

Fransa'da 4 katlı iki bina çöktü! 10 kişi kayıp!

Fransa'da 4 katlı iki bina çöktü! 10 kişi kayıp!

Fransa'nın güneyinde bulunan Marsilya bölgesinde 4 katlı iki bina çöktü. Olay sonucunda 10 kişinin kayıp olduğu açıklandı.



Fransa'nın güneyinde bulunan Marsilya kentinde kısa süre önce boşaltılan 4 katlı iki bina çöktü. Olay sonucunda, 10 kişinin kayıp olduğu açıklandı.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner,  sabah saatlerinde meydana gelen olayla ilgili incelemelerde bulundu. Bakan Castaner, yaptığı açıklamada, Marsilya'nın tarihi kent merkezindeki binalarda 10 kişinin enkaz altında kalmış olabileceğini ifade etti.

Binalarda bulunan 8 kişi dışında çökme anında kaldırımda görülen iki kişiyi de kayıp olarak açıklayan Castaner, enkaz altında kaldığı sanılan ve haber alınamayanlar hakkında çok az umutlu olduğunu söyledi. Castaner, her türlü ihtimale göre arama çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Marsilya Belediye Başkanı Jean-Claude Gaudin ise enkazdan en az sayıda ölü çıkması olduğunu belirterek, çöken binalarda hayatını kaybedenler olduğunu söyledi. 

Kamu yayıncısı France 3, sokakta yaşayan 6 kişinin her gece boş binaya gelerek sabahladığı iddia etti. Kaybolanlar arasında evden dışarı çok nadir çıkan bir kadının olduğu, ayrıca sabah bırakıldığı okuldan gün sonunda alınmayan bir çocuğun annesinin de çöken binada olabileceği vurgulandı.


Geri Dön