Dış Piyasalar

Fransa'daki evsiz çocukların sayısı 4 yılda tam yüzde 120 arttı!

Fransa'da geçen ay gerçekleştirilen 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda başkent dışına itilen evsizlerle beraber bir defa daha gündeme gelen barınma sorunu giderek derinleşirken sokaklarda yaşayan çocuk sayısı son dört senede yüzde 120 arttı.

Fransa'da geçtiğimiz ay gerçekleştirilen 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda başkent dışına itilen evsizlerle beraber bir kez daha gündeme gelen barınma sorunu giderek daha da derinleşirken sokaklarda yaşayan çocuk sayısının son dört senede yüzde 120 arttığı belirtildi. İşte konu ile ilgili detaylar…

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Fransa’da yabancıların haklarını savunan ve bine yakın derneğin üyesi olduğu Dayanışma Aktörleri Federasyonu (FAS) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Fransa tarafından yayınlanmış olan resmi  veriler, ülkede evsiz çocukların sayısının 2 bini geçtiğiniz ortaya çıkardı.

UNICEF Fransa yaptığı açıklamada evsiz çocuk sayısında 2 bin sınırının ilk defa aşıldığını ve bunun "endişe verici" bir artış olduğunu belirtti.

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre 2020 senesinde 927 olan evsiz çocuk sayısı, son dört senede yüzde 120 artış gösterdi ve bu sene sokaklardaki 2 binden fazla çocuğun 467’lik kısmını i üç yaş altı grup oluşturdu.

FAS Başkanı Pascal Brice, hükümetin 2022 senesinde söz konusu bu durumu düzeltmek amacıyla  bir taahhütte bulunduğunu ancak hala bir çözüm bulunamadığını belirtti.

UNICEF Fransa Başkanı Adeline Hazan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Evsiz çocukların sayısında yaşanan durmak bilmeyen artış bir trajedidir. Barometremiz 6. defa, Fransa'nın, onayladığı Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin ilkelerini açıkça ihlal ettiğini ve durumun sürekli kötüleştiğini ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı.

UNICEF Fransa ve FAS, Fransa’da kurulacak olan yeni hükümetin öncelikleri arasında "çocukların" olması gerektiğini belirterek, 2024 yılının Ocak ayından bu yana söz verilen barınma yerlerinin sayısının derhal arttırılmasını istedi.

Fransa'nın 26 Temmuz-11 Ağustos 2024 tarihlerinde ev sahipliği yaptığı 2024 Paris Olimpiyatları öncesinde başkent ve çevresindeki evsizler kalıcı bir barınma imkanı sağlanmadan adeta ülkenin farklı noktalarına itilmişti. Binlerce evsizi derinden etkileyen söz konusu bu durum insan hakları kuruluşları ve göçmen dernekleri tarafından da oldukça eleştirilmişti.
 

 

Arsa fiyatları son 1 yılda yüzde 63 arttı, talep Anadolu’ya kaydı

Kira altınla ödenir mi? sorusuna İslam Memiş'ten çarpıcı açıklama geldi! Kapalıçarşı’da dükkan kiraları 'ALTIN' ile...

Konut sektörü için flaş uyarı: Yeni dalgaya hazır olun!