Dış Piyasalar

Fransa'dan geri adım! Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekiliyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, enerji sektörü ve ticaretinde sınır ötesi işbirliğine çerçeve sağlayan Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekilme kararı aldığını açıkladı.Macron ardından şu ifadeleri kullandı:'' (Fransa olarak) Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekilme kararı aldık

Avrupa Birliği (AB) zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Macron, zirvede gaz ve elektrik fiyatlarını aşağı çekmek için atılan adımları detaylandırarak, Avrupa elektrik piyasası pirinç tarlasında reform kararına destek verdiğini söyledi.

Macron ardından şu ifadeleri kullandı:

'' (Fransa olarak) Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekilme kararı aldık. ''

Emmanuel Macron, AB'nin tüm enerji ihtiyaçlarını karşılamak için elektriği istediğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı ayrıca, ülkesinde 2 bin Ukraynalı askerin eğitim gördüğünü belirtti.

Macron, Fransa'nın geçtiğimiz hafta Ukrayna'ya yeni askeri teçhizat tedarik edeceğini açıkladığını hatırlatarak, takviye Caesar obüsü göndermek için çalıştıklarını söyledi.

Emmanuel Macron, zirvede AB-Çin ilişkilerinin de ele alındığını belirterek, '' Stratejik bağımsızlığa ihtiyacımız var. '' dedi.

Aralarında Rusya'nın da bulunduğu yaklaşık 50 ülke tarafından 17 Aralık 1994'te Lizbon'da imzalanan Enerji Şartı Antlaşması, enerji sektörü ve ticaretinde sınır ötesi işbirliği için bir çerçeve oluşturuyor.

ENFLASYONUN ENERJİ KRİZİNE DÖNÜŞMESİ ENGELLENECEK!

Fransız - Alman Ekonomik ve Finans Konseyi'nin video konferans oturumunun ardından Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck ve Le Maire Berlin'de ortak bir basın toplantısı gerçekleşti.

Le Maire, Fransa ve Almanya'nın vatandaşların yüksek enflasyonla mücadele etmesine yardımcı olma konusunda benzer görüşleri paylaştığını açıkladı.

Her iki ülkenin de enerji krizini daha hızlı ele almak için ek politika önlemleri düşündüğünü vurgulayan Le Maire, şu cümleleri kurdu:

'' Enerji tüketimimizi azaltmanın gerekliliği konusunda da hemfikiriz. Açıkça daha hızlı hareket etmeye ve daha fazla ilerlemeye ihtiyaç var ''

Lemaire, ABD Enflasyon Azaltma Yasası'nın Avrupa ülkeleri için bir endişe kaynağı olduğunu belirterek, "Bu yasaya cevaben Avrupa ve ABD arasındaki eşit oyun alanını korumak istiyoruz, kısasa kısas önlemine gerek yok." ifadelerini kullandı.

MediaMarkt seçili telefonlarda fiyatları indirdi! MediaMarkt 22 Ekim 2022 fiyat listesi
Euro bölgesinde kamu borcunun GSYH'ye oranı yüzde 94,2'ye erişti!
Pikap satışları arttı! Peki fiyatları ne kadar oldu? İşte 22 Ekim 2022 fiyat listesi
Bu fırsat kaçmaz! iPhone 13 Pro 3 bin TL indirimle Carrefoursa’da! İşte 22 Ekim 2022 fiyat listesi…