02 / 05 / 2024

Frej Apartmanı'nına Yılmaz Ulusoy talip!

Frej Apartmanı'nına Yılmaz Ulusoy talip!

Yılmaz Ulusoy Freaj Apartmanı'nı almak için Sarkuysan şirketi ile görüşmelere başladı. Sümerbank binasını butik otele çevirmek için çalışmalara başlayan Ulusoy Frej Apartmanı'nıda otel yapacak



Temmuz ayında Simurg Turizm’den 9 milyon dolara Karaköy Bankalar Caddesi’ndeki tarihi Sümerbank binasını satın alarak burada butik otel kurmak için çalışmalara başlayan Yılmaz Ulusoy, İstanbul’un bir başka sembol binasını daha otele çevirmek için kolları sıvadı.

Ulusoy, Şişhane’de 19’uncu yüzyılın sonlarına doğru inşa edilen görkemli Frej Apartmanı’nı, satışa çıkaran bakır üreticisi sahibi Sarkuysan şirketinden almak için görüşmelere başladı. Satış için yaklaşık 30 milyon doların telaffuz edildiği öğrenilirken, Sarkuysan’ın birkaç şirketle aynı anda görüşmeler yürüttüğü belirtiliyor.

YILMAZ ULUSOY DOĞRULADI

Sarkuysan şirketi merkezini Darıca'ya taşıdıktan sonra boşalttığı 11 katlı ve 3 bin 850 metrekare alana sahip binayı 24 Ağustos’ta satacağını duyurmuştu. Sarkuysan yönetimi, binanın satışı ya da kiralanması için yönetim kurulunun oybirliğiyle karar aldığını belirtip binanın satılması için harekete geçmişti.

8 Eylül'e kadar gelen teklifleri değerlendireceğini belirten Sarkuysan yönetiminin, birçok teklif gelmesi üzerine görüşmeler tamamlanmayınca açıklamayı geciktirdiği dile getiriliyor.

Bina ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Yılmaz Ulusoy, Sarkuysan şirketi ile apartmanı satın almak için görüştüğünü doğrularken, “Dünya var oldukça orada kalacak bir otel hayata geçirmek istiyorum. İstanbul’un tanıtımyüzü olacak” diye konuştu.

Ulusoy, görüşmelerin devam ettiğini ifade etti. İkinci derece tarihi eser olan bina, 19. yüzyıl sonlarında Rummimar Konstantinos Kyriakidis tarafından Lübnanlı Hıristiyan Maruni cemaatine mensup SelimHandan Frej ailesi için inşa edilmişti.

Habertürk/Ünsal Ereke


Geri Dön