29 / 04 / 2024

FT: Eurobond ihraç eden İmamoğlu'nun yatırım finansmanı için umudu küresel piyasalar!

FT: Eurobond ihraç eden İmamoğlu'nun yatırım finansmanı için umudu küresel piyasalar!

Londra merkezli ekonomi gazetesi Financial Times (FT), ilk kez eurobond ihraç eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. FT, yabancı yatırımcıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'u gelirden yoksun bırakabileceği şüphesini aktardı.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  İstanbul Metro Hattı Tahvil İhracatı Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında  uluslararası sermaye piyasalarına 580 Milyon Dolarlık Eurobond ihraç edildiğini açıklamıştı. Sputniknews'te yer alan habere göre; Londra merkezli ekonomi gazetesi Financial Times (FT), ilk kez eurobond ihraç eden İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşme gerçekleştirdi.

FT, "İstanbul Belediye Başkanı yatırımı finanse etmek için küresel pazarlardan medet umuyor" başlıklı haberinde, 'Türkiye'de kamu bankalarından destek alamamanın en büyük şehir belediyesini ilk eurobond tahvil satışına  yönlendirdiğine' dikkat çekerek şu detayları ekledi:

"İstanbul'un muhalefet partili belediye başkanı, Türkiye'nin kamu bankalarından finansman bulamamanın şehri bu hafta ilk eurobond satışına itmesi sonrası uluslararası finans piyasalarından yararlanmaya devam edecek."

FT'ye göre İmamoğlu 'ülkenin en tanınan muhalefet kişiliği' 

Gazete, 'Türkiye'nin en büyük metropolisini yönettiğini ve ülkenin en tanınan muhalefet kişiliği olduğunu' dile getirdiği İmamoğlu'nun ilk tahvil ihracına yüksek talepten memnuniyetini ifade ettiğini ve elde edilen gelir sayesinde 4 metro hattının inşaatına başlanacağını duyurduğunu aktardı.

Tahvillere 2.5 milyar dolarlık talep gelmesi sonrası FT'ye açıklama yapan İmamoğlu, "Bu, bizim için olumlu bir deneydi. Mevcut küresel finansal koşullarda başarılı olduğumuz için çok mutluyuz" dedi.

İmamoğlu'nun tehlikeli bir fay hattının üzerinde bulunan 16 milyon nüfuslu şehrin depreme hazırlık çalışmalarının yanı sıra ulaşım, su ve atık su yatırımlarını finanse edebilmek için gelecek yıl yine uluslararası piyasalara yönelme temennisini belirten FT, "İki metro ve bir tramvay hattının  finansmanına 360 milyon euro daha toplamak için hükümetten onay talep etmiş bulunan belediye, gelecek yıl yeni tahviller çıkarmayı düşünüyor" diye yazdı.

 

İstanbul metro inşaatları için 580 milyon dolarlık Eurobond ihracı!

 

 

 


Geri Dön