GYO

Fuzul GYO, halka açılıyor!

Türkiye’de gayrimenkul sektöründe lider şirketler arasında bulunan Fuzul GYO, halka arz için SPK onayını aldı. Fuzul GYO, gayrimenkul sektöründeki deneyimini Borsa İstanbul’a taşımaya hazırlanıyor.Borsa İstanbul’un en dinamik oyuncusu olma misyonuyla yola çıkan Fuzul GYO, halka arz sonrası imza atacağı projelerle gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi olmayı sürdürecek

Türkiye’de gayrimenkul sektörünün lider şirketler arasında bulunan Fuzul GYO, halka arz için SPK onayını aldı. Borsa İstanbul’un en dinamik oyuncusu olma misyonuyla yola çıkan Fuzul GYO, halka arz sonrası imza atacağı projelerle gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi olmayı sürdürecek.

Fuzul GYO Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal, gayrimenkul sektöründeki deneyimlerini halkla paylaşacaklarına vurgu yaparak "Çevreyle uyumlu, sürdürülebilir ve ulaşılabilir projelerimizin sayısını artırıp hem gayrimenkul hem de sermaye piyasaları yatırımcılarının ilk tercihi olacağız "diye belirtti.

İşte detaylar...

Türkiye’de markalı konut sektörünün yenilikçi ve lider temsilcileri arasında yer alan Fuzul GYO’nun halka arzında sona gelindi. Sermaye Piyasası Kurulu, Fuzul GYO’nun halka arzına onay aldı. Fuzul Holding, geçen sene aldığı stratejik bir kararla gayrimenkul sektöründe faaliyet sürdüren Fuzul Yapı’nın Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na (GYO) dönüşüm için SPK’ya başvurmuş, bu yılın mart ayında ise ilk onayını almıştı. Bu gelişmeden sonra halka arz çalışmalarına başlayan Fuzul GYO, gayrimenkul sektörünün en dinamik oyuncusu olarak Borsa İstanbul’a katılacak.

BORSA İSTANBUL'DA İŞLEM GÖRECEK HİSSE FİYATI 8,90 TL!

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre Fuzul GYO, hisse koduyla Borsa İstanbul'da işlem görecek ve hisse fiyatı 8,90 TL olarak satışa çıkaracak. Halka arz için talep toplama tarihleri ise 20-21 Temmuz tarihleri olarak açıklandı. Halk Yatırım ve İntegral Yatırım konsorsiyum önderliğindeki gerçekleşecek olan halka arzda 63.860.000 milyon Türk Lirası nominal değerdeki paylar sermaye artışı kapsamında, 28.000.000 Türk Lirası nominal değerdeki paylar ortak satışı kapsamında satışa çıkarılacak.

Halka arzda satışa sunulacak payların yüzde 70’i Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara, yüzde 15 Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara ve yüzde 15’i Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara tahsis edildi. Halka arzın ardından şirketin halka açıklık oranı yüzde 28,89 olacak. 254.140.000 Türk Lirası olan halka arz öncesi mevcut sermaye, halka arz sonrası 318.000.000 Türk Lirası olacak.

Fuzul GYO’nun halka arzla, öz kaynak yapısını daha da güçlendirip daha rekabetçi bir şirket olacağına dikkat çeken Fuzul GYO Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal, 30 yılı aşkın bir süredir faaliyetlerine devam eden yenilikçi iş modelleriyle yepyeni sektörler oluşturan grubun, gayrimenkul sektöründe de Fuzul GYO ile fark yaratmaya devam edeceğine vurgu yaptı. Bugüne kadar imza attıkları projelerle binlerce kişiyi ev sahibi yaptıklarını ve birikimlerini en yüksek getirisi ile değerlendirmelerini sağladıklarını söyleyen Akbal, "Şimdi bu deneyimimizi halka açılarak sermaye piyasalarına da yansıtmak istiyoruz" diye kaydetti.

HALKA ARZ GELİRİYLE UYGUN ŞARTLARDA KONUTLAR İNŞA EDİLECEK

Şu an ülkede en önemli sektörün gayrimenkul olduğunu aktaran Akbal, “Maalesef ülkemiz deprem fayları üzerinde bulunuyor. Bu nedenle yapı stoğumuzun yenilenmesi gerekiyor. Diğer yandan genç nüfusumuzun fazlalığı yeni ev ihtiyacını da her geçen gün artırıyor" diye belirtti.

Gayrimenkul şirketlerinin söz konusu talebe uygun, yeni teknolojilere sahip, sürdürülebilir ve ulaşılabilir konutlar üretmesinin şart olduğunun altını çizen Akbal, "İşte biz Fuzul GYO olarak, bu misyonla hareket ediyoruz ve halkımızın ilgisine mazhar oluyoruz. Aynı ilginin Borsa İstanbul’da da süreceğine inancımız tam" dedi.

Akbal, halka arzdan elde edecekleri gelirle sermaye yapısını güçlendirip çok daha uygun koşullarda konutlar üreterek halka hizmet etmeyi sürdüreceklarini de belirtti.

ZENGİN GAYRİMENKUL PORTFÖYÜ DE HALKA ARZ SÜRECİNE DAHİL OLACAK!

Bu zamana kadar Tem Avrasya, Kent Ariva, Olimpa AVM, Başakcity, Kent Evila, Olimpa Rezidans, Vadiyaka Başakşehir, Olimpa Park Plus ve 3. İstanbul Başakşehir projelerini inşa eden Fuzul GYO’nun devam eden projeleri arasında yer alan  Başakşehir Avrasya 1, Başakşehir Avrasya 2, Başakşehir Avrasya 3, Barbaros 48, Fatih Otel gibi projeleri de halka arz sürecinde portföyünde bulunuyor.

Fuzul GYO halka arzda son dakika! Fuzul GYO hangi bankalarda var? Fuzul GYO halka arz detayları!

Fuzul GYO'da Borsa İstanbul için geri sayım başladı! Fuzul GYO'nun halka arzı ne zaman? 

Emlak Konut GYO Başakşehir Ayazma 4. Etap ihalesi Fuzul GYO'nun!