Genel

Galataport Projesi onaylandı!

Galataport projesinde otel, ofis alanları, mağaza, restoran, ofis, kruvaziyer terminal binası, rekreasyon alanları, kapalı otopark alanları yer alacak.

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding ortaklığında kurulan Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş.'nin Salıpazarı Kruvaziyet Limanı projesi İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sitesinde duyuru yapıldı. Yapılan duyururda projenin onaylandığı belirtildi.



Doğuş Grubu ve Bilgili Holding ortaklığında kurulan Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş.'nin Salıpazarı Kruvaziyet Limanı projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.



Bakanlığın onayladığı Galataport projesi raporu on gün süreyle halkın görüşüne açıldı. Bu süreç içerisinde görüş ve öneriler İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ya da bakanlığa yapılabiliyor.


İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün duyurusu:


İSTANBUL İli BEYOGLU, ilcesinde SALIPAZARI LİMAN İŞLETMECİLİĞİ VE YATIRIMLARI A.Ş.tarafından yapılması planlanan SALIPAZARI KRUVAZİYER LİMANI projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunmuş olup, nihai kabul edilmiştir.Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açılır. Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınır. Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilir.Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde İSTANBUL Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.



Karaköy'den Tophane'ye kadar olan alanı kapsayan Galataport projesi, Karaköy Rıhtımı ve Salıpazarı Rıhtımı olmak üzere iki rıhtım planlandı. Eylül ayında başlaması hedeflenen projenin Mayıs 2018 yılında tamamlanması planlanıyor.


Salıpazarı Rıhtımı geri sahasında ise toplamda zemin üstünde yaklaşık 96 bin 145 metrekare, zemin altında ise 208 bin 826 metrekare inşaat planlanıyor. Projede açık peyzaj alanı olarak 68 bin 254 metrekare alan oluşturulması öngörülüyor. Bunun 12 bin metrekaresi saat kulesi çevresi meydan ve rekreasyon alanı, 30 bin 328 metrekaresi diğer meydanlar ve sokaklar, 22 bin metrekaresi rıhtım alanı ve 3 bin 839 metrekaresi üst kot dolaşım alanları olarak planlandı.


Yeni Akit