Kent Haberleri

Galataport tarihi yarımada ve Boğaziçi’ni dünyayla buluşturma projesidir!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Galataport Projesi alanını inceledi. Demircan, “Galataport yalnızca Tophane, Karaköy ve Beyoğlu’nun değil, tüm tarihi yarımada ve Boğaziçi’ni dünya turizmiyle buluşturma projesidir” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Galataport Projesi alanını inceledi. Yeniden ortaya çıkarılan tarihi Tophane Saat Kulesi önünde fotoğraf çektiren Demircan, “Galataport yalnızca Tophane, Karaköy ve Beyoğlu’nun değil, tüm tarihi yarımada ve Boğaziçi’ni dünya turizmiyle buluşturma projesidir” dedi.


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kamuoyunda Galataport Projesi olarak bilinen Salıpazarı-Kruvaziyer liman alanında incelemelerde bulundu. Proje kapsamında yeniden ortaya çıkarılan Tophane Saati önünde fotoğraf çektiren Demircan, projenin çok konuşulup çok tartışıldığını ancak, yanlış şekilde anlatıldığına vurgu yaparak,“tüm yanlış anlamalar ve engellemelere rağmen bu proje de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarı ve kararlılığı ile başlamıştır. Galataport yalnızca Tophane, Karaköy ve Beyoğlu’nun değil, tüm tarihi yarımada ve Boğaziçi’ni dünya turizmiyle buluşturma projesi, denizden gelen turistler için ise İstanbul’un giriş kapısıdır” dedi.

"İSTANBUL’UN TARİHİ MEKÂNLARI YENİDEN İHYA OLACAK"

Başkan Demircan, Galataport’un; Beyoğlu, İstanbul ve ülkemizin tanıtımı için çok önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Hem lokasyonu, hem silüeti hem de görseli bizim için çok büyük anlam ifade ediyor. Burada, Nusretiye Camisiyle birlikte Tophane Saati yok olmuştu. Bu eserlerin çevrelerinin açılmış olması burasının değerini son derece artıracak. Öte yandan Osmanlı tarihinden biliyoruz ki bu saatin bulunduğu koca meydan törenlerin yapıldığı bir mekandı. Bu proje ile İstanbul’un tarihi mekanları yeniden ihya olup, geniş bir toplanma mekanı ve tören alanına kavuşmuş olacak."

"YOK OLMUŞ TARİH, ULAŞAMADIĞIMIZ DENİZ ÖNÜMÜZE ÇIKACAK"

Tophane’deki uzun Karaköy sahilinin yıllardır insanların giriş çıkışına engel olduğuna dikkat çeken Başkan Demircan, “Karaköy sahili, insanların oradan denize bakmasına Topkapı Sarayı ve Ayasofya’yı izlemeye engeldi. Artık orada sokaklar insanların kullanımına açılacak. Yok olmuş tarih, yok olmuş görsel ve ulaşamadığımız deniz bir anda önümüze açılacak. Buna Beyoğlu’nda yaşayanlar açısından baktığımızda tarihin yeniden tekerrür edecek diyebiliriz. Bunlar çok özel şeyler” diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN ISRARI VE KARARLILIĞI İLE BAŞLAMIŞTIR"

Galataport’un çok konuşulup tartışıldığını ama çok yanlış anlatıldığını belirten Demircan, şunları söyledi: “Tüm yanlış anlama ve engellemelere rağmen bu proje Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarı ve kararlılığı ile başlamıştır. Realite o ki bu proje bir tarihi kurtarma projesidir. Tophane’yi ayağa kaldırma projesidir. Bence en önemlisi Osmanlı’dan bu yana terk edilmiş sıra sıra sarayların bulunduğu ve hayatımızda neredeyse yok mesabesine gelmiş atıl bir semtin ihya operasyonudur. Bu konuda hükümetimize müteşekkiriz.”

"GALATAPORT DENİZDEN GELENLER İÇİN İSTANBUL’UN GİRİŞ KAPISI OLACAK"

Belediye Başkanı Demircan, buraya gelen turistlerin Türkiye’ye kazandıracağını belirterek, “Tabii ki bize kazandıracak ama bunun yanında buradaki kültürü dışarı taşıyacak. Burası, görülmesi ve gezilmesi gereken bir yer olarak adlandırılacak. Burası denizden gelenler için İstanbul’un bir giriş kapısı olacak. Bugün bu tarihi saatin önünde bu fotoğrafı çektirmekten mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.



Hürriyet 


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kamuoyunda Galataport Projesi olarak bilinen Salıpazarı-Kruvaziyer liman alanında incelemelerde bulundu. Çok tartışılan projenin yanlış şekilde anlatıldığına vurgu yapan Demircan, “Tüm yanlış anlama ve engellemelere rağmen bu proje Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarı ve kararlılığı ile başlamıştır. Bu proje bir tarihi kurtarma ve Tophane’yi ayağa kaldırma projesidir. Bence en önemlisi Osmanlı’dan bu yana terk edilmiş sarayların bulunduğu atıl bir semtin ihya operasyonudur. Galataport yalnızca Tophane, Karaköy ve Beyoğlu’nun değil, tüm tarihi yarımada ve Boğaziçi’ni dünya turizmiyle buluşturma projesi, denizden gelen turistler için ise İstanbul’un giriş kapısıdır” dedi.


“TARİHİ MEKÂNLAR YENİDEN İHYA OLACAK”

Galataport’un İstanbul ve ülkenin tanıtımı için önemine değinen Başkan Demircan, “Hem lokasyonu, hem silueti hem de görseli bizim için çok büyük anlam ifade ediyor. Burada, Nusretiye Camii’yle birlikte Tophane Saati yok olmuştu. Bu eserlerin çevrelerinin açılmış olması buranın değerini son derece artıracak. Öte yandan Osmanlı tarihinden biliyoruz ki bu saatin bulunduğu koca meydan törenlerin yapıldığı bir mekândı. Bu proje ile İstanbul’un tarihi mekânları yeniden ihya olup, geniş bir toplanma mekânı ve tören alanına kavuşmuş olacak” diye konuştu.


‘DENİZ ÖNÜMÜZE AÇILACAK’

Başkan Demircan, Tophane’deki uzun Karaköy sahilinin yıllardır insanların giriş çıkışına engel olduğuna dikkat çekerek, “Karaköy sahili, Topkapı Sarayı ve Ayasofya’yı izlemeye engeldi. Artık orada sokaklar insanların kullanımına açılacak. Yok olmuş tarih, yok olmuş görsel ve ulaşamadığımız deniz bir anda önümüze açılacak” dedi. Demircan inceleme esnasında da tarihi Tophane Saat Kulesi önünde fotoğraf çektirdi.


Habertürk