12 / 10 / 2024

Galatasaray Adası'nın değeri 1.6 milyar TL oldu! Ada satılacak mı? 

Galatasaray Adası'nın değeri 1.6 milyar TL oldu! Ada satılacak mı? 

Suudi Arabistan'dan Galatasaray Adası için teklif geldiği iddiasına Dursun Özbek'ten Genel Kurul'da yanıt geldi. İşte detaylar...




Galatasaray'da yıllık olağan genel kurul toplantısı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sürerken, 'Galatasaray Adası' gündeme getirildi. 

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Genel Eğlence Otoritesi'nin (GEA) Galatasaray Adası için sarı kırmızılı kulübe 50 milyon dolar (1,7 milyar TL) teklif ettiği iddiaları konuşulmuştu. Sözcü Gazetesi'nden Ümit Genç'in haberine göre; Galatasaray Adası'nın bugünkü değeri tartışma ve merak konusu olurken satılması ile ilgili iddialar da gündeme bomba gibi düştü. 

Galatasaray Adası nın değeri 1.6 milyar TL oldu! Ada satılacak mı? 

1957'DE 150 BİN TL'YE ALINAN ADANIN BUGÜNKÜ DEĞERİ 1.6 MİLYAR TL 

Genel kurulda konuyu gündeme taşıyan Dursun Özbek, Galatasaray Adası'nın  Galatasaraylıların olduğuna ve öyle de kalacağına dikkat çekti. 

Galatasaray SK'nın sahip olduğu taşınmaz gayrimenkullerin toplam değerinin 14 milyar Türk Lirası şeklinde belirtildiği tabloda, Ada 1.6 milyar TL değerle ön plana çıktı. Rapora göre, Ada'nın bir önceki seneye göre değeri 2 kat arttı. 

Galatasaray Adası, 1957'de Galatasaray Spor Kulübü 24. Başkanı Sadık Giz'in girişimleriyle 150 bin Türk Lirası bedelle alınmıştı. 

Galatasaray Adası nın değeri 1.6 milyar TL oldu! Ada satılacak mı? 

2017 SENESİNDE YIKILMIŞTI 

Geçtiğimiz senelerde Galatasaray Ada'sında kaçak yapılaşma olduğu iddia edilmiş ve bu nedenle de  Ada'nın işletmecisine Ada'yı tahliye etmesi için uyarı gönderilmişti. Fakat Ada işletmecisi uyarıyı dikkate almayarak Ada'yı işletmeye devam ettiği için 28 Mayıs 2017 tarihinde görevliler tarafından yıkım yapıldı. 

Galatasaray Adası, yıkımın ardından 11 Haziran 2022 tarihinde yeniden faaliyete geçti. Ada açılışı tekrar Galatasaray Başkanı seçilen Dursun Özbek'in seçim vaatlerinden biriydi ve açılış da 27 Temmuz 2022 tarihinde törenle yapıldı. 

Galatasaray Adası nın değeri 1.6 milyar TL oldu! Ada satılacak mı? 

ORTAKLIK YAPISI KESİNLEŞTİ 

Aktarılan son bilgilere göre; Galatasaray'ın adada sadece bir parsel taşınmazı yer alıyor. Diğer parsellerden biri Maliye Hazinesi'ne ait ve kulüp bu bölüm için ecrimisil ödemesi yapıyor. Üçüncü parselin irtifak sahibinin maliki ise bilinmiyor. Bu durum, adanın satış sürecinin karmaşıklaşmasına neden oluyor. 

SGK uzmanı asgari ücret zammını açıkladı! Asgari ücrete yeni yılda ne kadar zam gelecek?

Merkez Bankası açıkladı: 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı yeni zamla tam bu kadar olacak!

Ziraat Bankası’ndan müjde! Aylık 15 bin 861 TL taksitle 2.5 milyon TL konut kredisi veriyor!


 


Geri Dön