29 / 04 / 2024

Galatasaray Emre Akbaba için NEF'in evlerini satacak!

Galatasaray Emre Akbaba için NEF'in evlerini satacak!

NEF'in değeri 1.5 milyon dolara ulaşan Miami'deki birkaç daireyi Alanyaspor'un yıldızı Emre Akbaba için transferi için Galatasaray'a verdiği ve yönetimin bu konutları satmaya çalıştığı iddia edildi.



Galatasaray, Alanyaspor'un yıldızı Emre Akbaba için Fenerbahçe ile girdiği transfer yarışını, 4 milyon Euro'luk bir bonservis anlaşması ile kazanmıştı. Fanatik Gazetesi'nden Yasin Can'ın haberine göre, imza töreninde konuşan Kulüp başkanı Mustafa Cengiz, paranın bir kısmını, forma sponsoru NEF'in karşılayacağını açıklamıştı. Cengiz, paranın tamamının bu şekilde ödenmesini istediklerini söylemişti. 

1.5 milyon dolarlık daireler Galatasaray'a verildi

Taraflar arasında yapılan protokole göre, yazılı herhangi bir para anlaşması olmadığı belirlendi. Sarı-Kırmızılı takım ise en azından 1 milyon Euro'luk taksidin NEF tarafından ödenmesini beklediğini açıkladı. Takım, şimdi bu açığı farklı bir sistemle kapatmayı planlıyor. NEF'in ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami bölgesinde, değeri yaklaşık 1.5 milyon doları bulan birkaç daireyi, Emre Akbaba transferi için Galatasaray'a verdiği belirtildi.

Forma sponsorluğu 11 milyon TL

Galatasaray takımının yöneticilerinin ise şu sıralarda bu daireleri yaklaşık milyon dolara satarak elden çıkarmaya çalıştığı öğrenildi. Elde edilecek parayla, Emre Akbaba'nın bonservis taksidini zamanında ödemek isteyen yönetim, forma göğüs sponsorluğu kapsamında da NEF'ten 11 milyon liralık bir ödeme almıştı. 


Geri Dön